Salata, yemeklerin, diyet menülerinin ve hafif akşam yemeklerinin vazgeçilmezidir. Tek başına eklentileri ile ana yemek olarak tüketilebileceği gibi yemek yanlarında da servis edilebilir. Birbirinden lezzetli soslar ile salatalarınızı zenginleştirebilir, lezzetlendirebilirsiniz. Sizler içim sağlıklı, 5 farklı salata sosunun tarifini paylaştık. İşte, sağlıklı salata sosları:
Malzemeler:
Yapılışı: Küçük bir kapta limon suyu, sarımsak, hardal, tuz, karabiber ve balı birlikte çırpın. Çırparken zeytinyağında dökün. Alternatif olarak, her şeyi sıkıca oturan bir kapakla bir kavanozda birleştirin ve birleştirmek için sallayın. Sosunuz çok keskin ise, tadına biraz daha zeytinyağı ekleyin. İstenirse kekik ekleyin ve tadına göre baharatlayın. Buzdolabında 1 haftaya kadar saklayın. Zeytinyağı buzdolabında biraz katılaşacaktır. Yumuşatmak için pansumanı birkaç dakika oda sıcaklığında bekletin ve kullanmadan önce karıştırın.
Malzemeler:
Yapılışı: Küçük bir kapta zeytinyağı, sirke, sarımsak, kekik, hardal, tuz ve birkaç öğütülmüş biberi karıştırın.
Malzemeler:
Yapılışı: Küçük bir kapta yağ, sirke, limon suyu, maydanoz, bal, kekik, sarımsak, hardal, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın.
Malzemeler:
Yapılışı: Tüm malzemeleri sıkıca oturan bir kapağa sahip bir kavanozda birleştirin, iyice birleşene kadar çalkalayın. Soğutun ve servis yapmadan önce en az 30 dakika, tercihen 2 saat tatların karışmasını sağlayın.
Malzemeler:
Yapılışı: Tüm malzemeleri sıkıca oturan bir kapağa sahip bir kavanozda birleştirin, iyice birleşene kadar çalkalayın. Alternatif olarak, tüm malzemeleri bir mutfak robotunda veya karıştırıcıda birleştirebilir ve iyice birleştirilene ve pürüzsüz olana kadar karıştırabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;