Limonu biraz fazla kaçırırsınız ya da domatesin ekşiliği yemeği baskılar. Peki; çok ekşi olan yemeğe ne yapılır? Bazı pratik mutfak tüyolarıyla yemeğinizin ekşiliğini dengeleyebilir, lezzetini geri kazanabilirsiniz. İşte çok ekşi yemekleri kurtarmanın 5 etkili yolu…
Biraz toz şeker, bal veya pekmez gibi tatlı bir bileşen eklemek, ekşiliği dengeleyebilir. Dikkatli ekleyin, fazla tatlılık yemeği bozabilir.
Yoğurt, krema, süt veya hindistan cevizi sütü gibi malzemeler ekşiliği yumuşatır ve daha dengeli bir tat sağlar.
Patates, pirinç veya ekmek içi gibi nişastalı malzemeler ekşi tadı emebilir ve lezzeti dengeleyebilir.
Su, et suyu veya sebze suyu gibi nötr sıvılarla yemeği biraz seyrelterek ekşi tadı hafifletebilirsiniz.
Zeytinyağı, tereyağı gibi yağlar yemeğin yoğunluğunu artırarak ekşiliği bastırmaya yardımcı olur.
Şunlara da göz atın: