Çok Ekşi Olan Yemeğe Ne Yapılır?

Yemeğiniz beklediğinizden fazla ekşi olduysa paniğe gerek yok… Basit malzemelerle bu durumu kolayca düzeltebilir ve yemeğinizi kurtarabilirsiniz. Peki, çok ekşi olan yemeğe ne yapılır? İşte 5 kolay yöntem!
Çok Ekşi Olan Yemeğe Ne Yapılır?
29 Nisan 2025, 09:48

Limonu biraz fazla kaçırırsınız ya da domatesin ekşiliği yemeği baskılar. Peki; çok ekşi olan yemeğe ne yapılır? Bazı pratik mutfak tüyolarıyla yemeğinizin ekşiliğini dengeleyebilir, lezzetini geri kazanabilirsiniz. İşte çok ekşi yemekleri kurtarmanın 5 etkili yolu…

şeker

Tatlılık Ekleyin

Biraz toz şeker, bal veya pekmez gibi tatlı bir bileşen eklemek, ekşiliği dengeleyebilir. Dikkatli ekleyin, fazla tatlılık yemeği bozabilir.

Kremamsı veya Sütlü Ürünler Katın

Yoğurt, krema, süt veya hindistan cevizi sütü gibi malzemeler ekşiliği yumuşatır ve daha dengeli bir tat sağlar.

patates

Nişasta Ekleyin

Patates, pirinç veya ekmek içi gibi nişastalı malzemeler ekşi tadı emebilir ve lezzeti dengeleyebilir.

Sıvı Ekleyin

Su, et suyu veya sebze suyu gibi nötr sıvılarla yemeği biraz seyrelterek ekşi tadı hafifletebilirsiniz.

zeytinyağı

Yağ Ekleyin

Zeytinyağı, tereyağı gibi yağlar yemeğin yoğunluğunu artırarak ekşiliği bastırmaya yardımcı olur.

Şunlara da göz atın:

  1. Ekşiliği Seviyorsanız Bu 5 Turşulu Tarif Tam Size Göre
  2. Kan Portakalı ve Greyfurt: Tatlı mı Ekşi mi?
  3. Ekşi Yiyecekler Ağız Sulanmasını Nasıl Tetikler?
  4. Süt Mide Ekşimesine İyi Gelir Mi?
  5. Ekşi Mayanın Bozulduğunu Gösteren 5 İşaret
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo