Mantar Turşusu

Mantar Turşusu
20 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Mantar Turşusu için

Malzemeler

  • 500 gr kültür mantarı
  • 5 tane karanfil
  • 5 tane karabiber
  • 3 defneyaprağı
  • 1 yemek kaşığı kalın tuz
  • Yeteri kadar sirke
Mantar Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Mantarları bol suda yıkayın. İçine 3 yemek kaşığı sirke eklediğiniz bol suda pişirin.
  2. Temiz bir kavanozun dibine karanfilleri, karabiberleri ve iki adet defne yaprağını aktarın.
  3. Üzerine mantarları sıkıca yerleştirin. Üzerini defne yaprağı ile kapatın.
  4. Salamurası için, kavanoza aktaracağınız suyun 3/1'i kadar sirke, tuz ve suyu bir kapta ısıtın.
  5. Tuzun erimesini sağlayın. Soğuduktan sonra kavanoza aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Turşunuz bir gün sonra yenmeye hazırdır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo