Parga Balık'ın Mutfağından 6 Nefis Tarif

Parga Balık birbirinden lezzetli tariflerini paylaştı. İşletmeci ve Şef Cem Köroğlu'ndan tam mevsimine özel 6 nefis balık tarifi:
Parga Balık'ın Mutfağından 6 Nefis Tarif
02 Aralık 2024, 12:15

Lipsoz, barbun, palamut ya da lüfer… Şimdi balık pişirmenin tam zamanı… Sizler için Parga Balık’ın mutfağına girdik ve birbirinden lezzetli tarifler hazırladık.

Tarifler: Cem Köroğlu/İşletmeci/Şef

Fotoğraflar: Özgür Bakır

  1. Izgara Lüfer

ızgara lüfer

Zeytinyağı, limon suyu ve sarımsak ile marine edilen lüfer, fırında pişirilir. Domates ve roka yaprakları ile birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Izgara Palamut

ızgara palamut

Palamut filetonun fırında pişirilmesiyle hazırlanan bu yemek, kalabalık sofralarda sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Ortalama 40 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Lipsoz Balığı

lipsoz balığı

Soğan, sarımsak, domates ve biber ile hazırlanan lipsoz balığı, kızgın yağda pişirilir. Balığın üzerine kekik ve pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz.

  1. Palamut Güveç

palamut güveç

Palamut filetonun güveç kabında pişirilmesiyle hazırlanan bu yemek, ortalama 30 dakikalık pişirme süresinin ardından bekletmeden servis edilir.

  1. Barbun Tava

barbun tava

Yalnızca 5 malzemeden oluşan barbun tava, kızartma usulüyle pişirilir. Unlanan balıklar sosa bulanarak kızartılır ve salata eşliğinde servis edilir.

  1. Jumbo Güveç

jumbo güveç

Jumbo karides, soğan, sarımsak, biber ve domatesin tavada sotelenmesiyle hazırlanan bu yemek, güvecin içine dökülerek servis edilir.

Şunlara da göz atın;

  1. En sağlıklı balık türleri
  2. Taze balık nasıl seçilir?
  3. Balığın yanına ne gider?
  4. Balık sosları
  5. Fırında balık tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo