Lipsoz, barbun, palamut ya da lüfer… Şimdi balık pişirmenin tam zamanı… Sizler için Parga Balık’ın mutfağına girdik ve birbirinden lezzetli tarifler hazırladık.
Tarifler: Cem Köroğlu/İşletmeci/Şef
Fotoğraflar: Özgür Bakır
Zeytinyağı, limon suyu ve sarımsak ile marine edilen lüfer, fırında pişirilir. Domates ve roka yaprakları ile birlikte servis edebilirsiniz.
Palamut filetonun fırında pişirilmesiyle hazırlanan bu yemek, kalabalık sofralarda sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Ortalama 40 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Soğan, sarımsak, domates ve biber ile hazırlanan lipsoz balığı, kızgın yağda pişirilir. Balığın üzerine kekik ve pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz.
Palamut filetonun güveç kabında pişirilmesiyle hazırlanan bu yemek, ortalama 30 dakikalık pişirme süresinin ardından bekletmeden servis edilir.
Yalnızca 5 malzemeden oluşan barbun tava, kızartma usulüyle pişirilir. Unlanan balıklar sosa bulanarak kızartılır ve salata eşliğinde servis edilir.
Jumbo karides, soğan, sarımsak, biber ve domatesin tavada sotelenmesiyle hazırlanan bu yemek, güvecin içine dökülerek servis edilir.
Şunlara da göz atın;