Öğrenci evi denildiğinde ilk akla gelen lezzetin makarna olduğunu biliyoruz. Özellikle vize haftası geldiğinde öğrencilerin yemeğe ayıracak vakti bile kalmıyor. Fakat öğrenciler için hem cep yakmayacak, hem tamamen doyuracak, hem de kısa sürede hazırlanabilecek tariflerimiz var. İşte, öğrencilere uygun ekonomik, pratik ve doyurucu 10 nefis tarif:
Malzemeler;
Yapılışı: Tavukları yıkayalım ve 2 litre suda haşlanmaya bırakalım. Su kaynayınca üzerine çıkan köpükleri alalım ki çorbamız bulanık değil parlak olsun. 20 dakika kaynayan tavukları tencereden alalım ve soğumaya bırakalım bu sırada suya tuz karabiber ve pul biberi ekleyelim. Şehriyeyi suya ekleyelim ve tencerenin altını en kısığa getirelim bu arada soğuyan tavukları ince ince didip çorbamıza ekleyelim. Limon sıkarak servis edelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Patatesleri ince ince dilimleyelim tepsiye alalım. Tavuklar hızlı pişsin diye üzerine çizikler atalım ve yıkayıp tepsiye alalım. Bir kâsenin içerisinde yoğurt, salça, Ayçiçek yağı ve baharatları iyice karıştıralım. Sosumuzu tavukların ve patateslerin üzerine döküp her yerine ulaşana kadar karıştıralım. Tepsiye yayalım ve yarım çay bardağı sıcak suyu ekleyip 200 derece ısınmış fırında 45-50 dakika pişirelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Soğanı ince ince doğrayalım ısıttığımız tavamıza yağı ve soğanı ekleyelim. 2 dakika kavurduktan sonra ince ince doğradığımız biberleri ekleyelim ve iki dakika daha kavuralım. Kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ekleyelim ve tuzu atalım kapağı kapalı şekilde 7-8 dakika pişirelim. Domatesler erimeye başlayınca karabiberi de atalım ve karıştıralım. Tavanın altını kısalım yumurtaları kıralım. Kapağı tekrar kapatıp 2-3 dakika pişirelim ve afiyetle yiyelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Suyu kaynatalım ve 1 yemek kaşığı tuzu ekleyelim ardından makarnayı ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatmayalım yüksek ateşte 10-12 dakika makarnayı haşlayalım. Haşlanan makarnaları süzelim, tenceremize yağ ve garnitürleri ekleyelim 2 dakika kavuralım üzerine makarnayı ekleyelim, tencerenin altını kapatıp güzelce karıştıralım. Sarımsağı ezelim ve yoğurta karıştıralım. Yoğurdu çatal yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar çırpalım. Ilıyan makarnamıza yoğurdu ekleyelim ve servis edelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Soğanı ince ince kıyalım ve Ayçiçek yağında şeffaflaşana kadar kavuralım. Salçayı ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim. Yıkadığımız mercimekleri ekleyelim 1 dakika kadar kavuralım ve soğuk suyu ilave edelim. 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyelim ve kaynayana kadar yüksek ateşte tutalım. Kaynayan çorbanın altını kısalım ve 45 dakika kısık ateşte pişirelim. Mercimekler yumuşayınca bir limonun suyunu sıkıp içerisine ekleyelim ve servis edelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Tavukları 1 litre suda 30 dakika haşlayalım. Pişince soğuması için kenara alalım. Soğanı ince ince doğrayalım ve margarinle kavuralım ardından bulgurlarımızı ekleyelim. Bulgurun üzerine haşladığımız tavuğun suyunda dört bardak ekleyelim ve altını en kısığa getirip, tuzunu atıp kapağını kapatalım. Pilav suyunu çekince dittiğimiz tavukları üzerine ekleyip karıştıralım ve kapağı kapatıp 10 dakika demlendirelim. Demlenen pilavımız servise hazırdır.
Malzemeler;
Yapılışı: Ispanakları bol suyla yıkayalım toprağını arındıralım. İri iri doğrayalım ve süzülmeye alalım. Soğanı ince ince doğrayalım tencereye alalım sıvıyağ ile kavuralım. Soğanlar altın renge gelince ıspanakları ve yarım çay bardağı sıcak suyu ekleyelim. Baharatları ve bir limonun suyunu ekleyip kapağı kapalı şekilde 10 dakika kısık ateşte pişirelim. Pişen ıspanaklar küçülecek ve tenceren tabanına yerleşecektir. Bu aşamada 5 yumurtayı sarılarını dağıtmadan kıralım ve kapağı tekrar kapatıp 4-5 dakika daha kısık ateşte pişirelim. Yumurtalın dağılımına bölerek servis edelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Tavanın zeminine margarinin yarısını sürelim ve yufkayı serelim. 1 yufkayı elimizle parçalayalım ve yarısını tüm olarak serdiğimiz yufkanın üzerine serpiştirelim. Yoğurt sirke ve sıvıyağı güzelce çırpalım ve yarısını parçalanmış yufkaların üzerine dökelim. Kaşar, lor ve maydanozu bir kasede karıştıralım ve tamamını tavaya ekleyelim. Parçaladığımız yufkanın kalanını da peynirlerin üzerine ekleyelim. Kalan sosun tamamını boşaltalım ve tüm olarak ayırdığımız yufkayı en üst katmana yerleştirelim ve üzerine kalan margarini sürelim. Tavayı ocağa alalım ve kısık ateşte her yüzünü 10 dakika olmak üzere 20 dakika boyunca pişirelim. Sıcak servis edelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Patatesleri bol suda kabuklarıyla haşlayalım bu arada yeşillikleri yıkayalım. Patatesler haşlanana kadar yeşilliklerimizi ince ince doğrayıp hazırlayalım. 1 kâsenin içerisinde sıvıyağ, limon, mayonez ve tuzu çırpalım. Haşlanan patatesleri doğrayalım ve büyük bir kâseye alalım üzerine yeşillikleri ve baharatları ekleyelim. Hazırladığımız sosu gezdirelim ve ezmeden nazikçe karıştırarak sosun her yerine bulaşmasını sağlayalım. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Tavukları 4 bardak suda haşlamaya bırakalım. Bu sırada patates hariç sebzeleri yemeklik küçük küçük doğrayalım. Patatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım. Margarini tencereye alalım ve sebzeleri 6-7 dakika kavuralım ardından salçayı ekleyelim. Salçanın kokusu çıkınca bulgur ve patatesleri ekleyelim. Haşlanan tavuğun suyundan 3 bardak alalım ve yemeğimize ekleyelim. Didilmiş tavuklarımızı yemeğin üzerine serpelim ve en kısık ateşte 15-20 dakika bulgurlar suyu tamamen çekene kadar pişirelim. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edelim.
Şunlara da göz atın;