Tereyağı, neredeyse her şeyin tadını daha iyi hale getirebilen sihirli bileşenlerden biridir. İster fırında patates, ister mütevazi bir dilim kahvaltı tostu, üzerine güzelce sürülecek tereyağı, mezenize kremamsı, tuzlu bir zenginlik katacaktır. Tereyağı, kalsiyum ve A Vitamini gibi besinler açısından zengindir ve ayrıca obeziteyi savuşturmakla bağlantılı bileşikler içerir. Bu nedenle, özellikle fırıncıysanız, buzdolabınızda iyi bir tereyağı stoğu olması çok önemlidir.
Başka yerlerde kullanımları olsa da, pişirme söz konusu olduğunda tereyağı iyi bir tercihtir. Tereyağı olmadan kurabiyeler, kekler, kekler veya tereyağlı şekerlemeler ne olurdu? Tereyağını saklamanın birçok yolu vardır. Tereyağını oda sıcaklığında (tuzlu olması şartıyla), dondurucuda veya buzdolabında saklayabilirsiniz. Çoğu pişirme tarifi tuzsuz tereyağı gerektirdiğinden, fırıncılar muhtemelen ömrünü uzatmak için artık tereyağını buzdolabında saklamayı tercih edeceklerdir. Ancak dikkatli olunmalıdır, çünkü kısmen kullanılmış tereyağı düzgün bir şekilde sarılmamışsa, buzdolabında kaldığı süre boyunca istenmeyen tatları toplama potansiyeline sahiptir.
Tereyağını buzdolabında paketlenmemiş halde bıraktıysanız ve tadının neden biraz garip olduğunu merak ettiyseniz, nedeni burada. Bu lezzet aslında buzdolabının kendisinden geliyor. Hiçbirimiz buzdolaplarımızı gerektiği kadar sık temizlemiyoruz. Sonuç olarak, yiyecekler unutulur. Buzdolabının düşük sıcaklıkları yiyeceklerin ömrünü uzatabilirken, bunu sonsuza kadar yapamazlar. Bakteriler eninde sonunda sızmanın bir yolunu bulacak, unutulan yiyecekleri bozacak ve onları kokulu hale getirecektir. Tereyağı çoğunlukla yağ olduğundan, bu kokuları toplayacak ve onlara yapışacaktır. Bu nedenle tereyağını buzdolabına geri koyarken sarmak çok önemlidir.
Fırınlama söz konusu olduğunda tereyağının buzdolabının zararlı kokularını toplamasını engellemek önemlidir, çünkü kaçımız çikolatalı kurabiyelerimizin sarımsak, eskiyen yoğurt ve geçen haftaki tavuk salatası gibi tonlarda olmasını isteriz? Bu nedenle, kullanılmış tereyağını orijinal ambalajına geri koymanız gerekir. Tereyağının kokuların yayılacağı herhangi bir havaya maruz kalmaması için çok sıkı yapın. Sarılmış tereyağını satıldığı karton kutuya geri döndürmek, başka bir koruma katmanı ekler. Tereyağının kremsi, rahatsız edici olmayan lezzetini korumak, fırınlamalarınızı herhangi bir tatlandırıcı tat eklemeden tatlı veya tuzlu tutmanın anahtarıdır.
Şunlara da göz atın;