2004 yılında kurulan Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), gastronomi dünyasına giriş yapmak isteyenler için birbirinden farklı eğitimler sunuyor. Bu eğitimlerden bazıları özel workshoplar, bazıları ise daha geniş kapsamlı profesyonel eğitimler olarak sunuluyor. Workshoplar, belli bir konuda, uzmanlar tarafından katılımcılara sağlanan eğitimleri içeriyor. Ortalama 2-4 saat süren workshoplar, aylık olarak düzenleniyor. İşte, MSA'nın sunduğu Mayıs ayı boyunca katılabileceğiniz workshoplar:
13 Mayıs Cumartesi günün gerçekleşecek olan bu workshopta, katılımcılara tek seferde bir haftalık atıştırmalıklar hazırlayıp paketlenmesi öğretiliyor. Menüde ise yulaflı kurabiye, karabuğday grissini, cevizli mini toplar, sandviç ekmekleri gibi lezzetler bulunuyor.
16 Mayıs Salı günü gerçekleşecek olan bu workshopta, İspanyol mutfağının sevilen tapaslarının nasıl yapıldığı öğretilecek. Menüde empanada, mini sandviç, tortilla cips ve albondigas bulunuyor.
18 Mayıs Perşembe günü verilecek olan sakatat workshopunda, sakatat ürünlerinin nasıl hazırlanıp pişirileceği katılımcılara eğitim halinde öğretilecek. Menüde paça çorbası, ciğer şiş dürüm, kuzu kokoreç, dana yanak gibi lezzetlere yer verilecek.
20 Mayıs Cumartesi günü verilecek olan sushi workshopu, 14-17 yaş aralığındaki gençlere verilecek. Workshopta, sushi pirinci, somon maki, nigiri, california rol ve edamame yapımı öğretilecek.
21 Mayıs Pazar günü verilecek olan maç dizi film akşamı workshopunda, katılımcılara popcorn, nachos, salsa sos, mini burger, ev yapımı sarımsaklı mayonez, kaburgalı pizza ve brownie yapımı öğretilecek.
26 Mayıs günü gerçekleşecek olan bu workshopta, sponge, pastacı kreması, pastanın oluşturulması, renklendirme, buttercream yapımı, pastanın süslenmesi gibi adımlar öğretilecek.
27 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Çikolata Butiği workshopunda, katılımcılara çikolata temperleme, kalıplama, trüf hazırlama ve çeşitlendirme teknikleri öğretilecek.
28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan el yapımı makarnalar workshopu, makarna hamuru açma, şekillendirme ve soslarla zenginleştirme tekniklerini içeriyor.
30 Mayıs Salı günü, Avusturya Pastaları workshopunda sacher torte ve klasik Viyana pastası yapımı öğretilecek.
Mayıs ayının son workshopunda ise Hint mutfağının sevilen lezzetlerinden chana masala, chicken korma, sebzeli biryani pilavı ve basundi yapımı öğretilecek.
Şunlara da göz atın;