Bir yemek hazırlar, doğru sıcaklıkta pişirir, kalanları buzdolabında saklar ve her şeyin güvende olduğunu varsayarsınız. Bununla birlikte, pişirilen ve uygun şekilde saklanan yiyecekler bile diğer yiyecekler tarafından kontamine olabilir. Buzdolabında içine pişmemiş bir şey damladığında bakteri üreme riski vardır. Bununla birlikte, mikrodalga, doğru şekilde kullanılırsa, yeniden ısıtma sırasında bazı gıda kirletici maddelerin öldürülmesine yardımcı olabilir.
En az 75 dereceye kadar ısıtırsanız uygun şekilde yeniden ısıtma, bazı kirleticilerin öldürülmesine yardımcı olabilir. Bu yeniden ısıtma, mevcut mikropların ve bakterilerin çoğalmaya devam etmesini önlemeye yardımcı olur. Yine de bu toksinleri tamamen yok edemeyebilir. Yiyecekleri mikrodalgada yeniden ısıtıyorsanız, biraz zaman ve yüksek güç gerektirebilecek yeterince yüksek bir sıcaklık hedeflemeniz gerekir. Bulaşanlar yemeğinize bir kez girdiğinde, yüksek sıcaklıklar bile ilgili sağlık risklerini tamamen ortadan kaldırmak için yeterli değildir. Bu artıkları yiyemeyeceğiniz anlamına mı geliyor? Her şeyden önce, bu patojenlerin yiyeceğe girmesini durdurmak için elinizden gelen her şeyi yapmaktır ve bu, yaygın gıda saklama hatalarından kaçınmak anlamına gelir.
Riskleri daha iyi anlamak için bir kase makarna düşünün. Pek çok insan tahıl gibi bir şeyin gıda kaynaklı hastalıklara neden olabileceğini düşünmez, ancak yanlış tedavi edilirse neden olabilir. Spesifik olarak, Bacillus cereus, bu tür yiyecekleri hedef alabilen ve gıda zehirlenmesine yol açabilen bir bakteridir. Ertesi gün yiyebilmek için makarnayla ne yaparsınız?
Pişirme ve saklama arasındaki süre, mümkün olduğu kadar fazla maruz kalmayı önlemek için mümkün olduğunca kısa olmalıdır. İki saat veya daha azını hedefleyin. Makarna hala sıcaksa, sığ bir kaba koyun ve soğuyana kadar buzdolabına koyun. Ardından, hava geçirmez bir kapakla örtün. Arta kalanlarınızı her zaman hava geçirmez kapaklı ve mümkün olduğunca az yer bırakan bir kapta saklayın. Buzdolabınızın her durumda 40 Fahrenheit veya daha düşük sıcaklıkta kaldığından emin olun. Bu, bakterilerin büyümesini önlemeye yardımcı olur, ancak yine de tüketmeden önce en az 165 Fahrenheit dereceye kadar yeniden ısıtmayı hedeflemek isteyeceksiniz. Unutmayın, ellerinizde, kesme tahtalarınızda ve tabaklarınızda bakteri var. Ne kadar az maruz kalma, o kadar iyi.
Şunlara da göz atın;