Margarin, özellikle trans yağ içeren versiyonlarıyla kalp hastalığı, damar tıkanıklığı ve metabolik sorunlara yol açabilir. Günümüzde bazı margarinler trans yağ içermiyor olsa da, genellikle doymuş yağ oranı yüksek ve işlenmiş bir üründür. Daha sağlıklı yağ kaynaklarının tercih edilmesi, uzun vadeli sağlık açısından daha faydalıdır. Margarin, özellikle kurabiye yapımında kullanılır. Ancak farklı bir alternatif arıyorsanız, sizi böyle alalım. İşte, margarin kullanmadan yapabileceğiniz kıyır kıyır 20 kurabiye tarifi:
Çay saatlerinin en popüler tariflerinden biri olan elmalı kurabiye, tereyağı, sıvıyağ, un ve yoğurt karışımından hazırlanır. İç harcından elma püresi kullanılır. 25 dakikalık pişirme süresinin ardından sofralardaki yerini alır.
Un, tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekeri ile hazırlanan damla çikolatalı kurabiye, 15-20 dakikalık pişirme süresinin ardından servis edilir. İsteğe göre renkli çikolatalar kullanabilirsiniz.
Un, tereyağı ve zeytinyağı ile hazırlanan atom kurabiyenin iç harcında kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm ve fındık kullanılır. Atıştırmalık olarak çayın yanında servis edilebilir.
Badem, toz şeker ve yumurta beyazı olmak üzere yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan acıbadem kurabiyesi, Şekerci Cafer Erol'un sevilen tariflerinden biridir.
Un, kakao, tereyağı ve yumurta ile hazırlanan saten kurabiye, yumuşacık dokusu ve ağızda dağılan yapısı ile kahvenin en lezzetli eşlikçisidir. Üzerini sütlü çikolata ile lezzetlendirebilirsiniz.
Sıvı yağ, un ve pudra şekeri ile hazırlanan margarinsiz kurabiye, portakal kabuğu rendesi ile zenginleştirilir. Farklı aromalar katmak için, limon kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.
Yumurta, şeker, sıvıyağ ve portakal suyu ile hazırlanan anne kurabiyesi, mis gibi kokusuyla tüm evi saran lezzetlerden biridir. Dışını toz şekere bulayabilirsiniz.
Süt, şeker ve sıvıyağ ile hazırlanan yumurtasız kurabiye, özellikle yumurta kokusundan hoşlanmayanlar için mükemmel bir seçenektir. 35 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Tereyağı, yumurta sarısı, un ve fıstık ile hazırlanan buzluk kurabiyesi, aniden gelen misafirlere hazırlayabileceğiniz tariflerden biridir. Dışı çikolataya bulanan bu kurabiyeyi, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Kakaolu puding, tereyağı ve sıvıyağ ile hazırlanan pudingli kurabiye hem lezzeti, hem de görünümü ile herkesi kendine hayran bırakır. Dilerseniz, muzlu puding veya çilekli puding tozu da kullanabilirsiniz.
Un, tereyağı, pudra şekeri ve Türk kahvesi ile hazırlanan bu kurabiye, kahve çekirdeği şeklinde sunulur. Videolu anlatımıyla 25 dakika içinde hazırlayıp sunabilirsiniz.
Diyabet hastaları için hazırlanan bu kurabiye, yulaf unu, karabuğday unu, mahlep ve zeytinyağı karışımından oluşur. Susam ve çörek otu ile zenginleştirilir.
Un, yumurta, tereyağı ve nişasta ile hazırlanan misto cookie, kahvenin yanında sunabileceğiniz tariflerden biridir. İsteğe göre bitter veya sütlü çikolata ile zenginleştirebilirsiniz.
Tereyağı, pudra şekeri, un ve yumurta ile hazırlanan ev kurabiyesi, Şef Arif Akdaş'ın videolu anlatımıyla hazırlayabileceğiniz tariflerden biridir. Süslemek için damla çikolata, fındık, fıstık ve hindistan cevizi kullanabilirsiniz.
Fındık, pekmez, hindistan cevizi yağı ve hindistan cevizi unu ile hazırlanan pişmeyen kurabiye, en pratik tariflerden biridir. 20 dakika içinde hazırlayıp sunabilirsiniz.
Sıvıyağ, tereyağı, nişasta ve kakao ile hazırlanan kurabiye, 30 dakika içinde hazırlanır. Üzeri kakaolu fındık kreması ile zenginleştirilir. Kurabiye kalıpları kullanarak farklı şekiller verebilirsiniz.
Tereyağı, zeytinyağı, nişasta ve un ile hazırlanan bu kurabiye, ağızda dağılan yapısıyla Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Üzerine pudra şekeri serpiştirilerek servis edilir.
Tereyağı, yumurta akı ve pudra şekeri ile hazırlanan viennese, hem şekli, hem de lezzetiyle en sevilen kurabiye çeşitlerinden biridir. Rendelenmiş limon kabuğu ile aroma katabilirsiniz.
Un, kakao, karbonat ve tereyağı ile hazırlanan bu kurabiye, çikolata sosu ve vişne marmelatı ile zenginleştirilir. Soğuduktan sonra kahvenin yanında sunabilirsiniz.
Yağ ve un kullanmak istemeyenler için bir alternatif olarak pekmezli yulaflı kurabiye, muz, fıstık ezmesi, pekmez, yulaf ve kabartma tozu karışımından oluşur. 12 dakikalık pişirme süresinin ardından servis edilir.
Şunlara da göz atın;