Bu tarifler ile kışın soğuk günlerini bir fincan çayla nasıl daha keyifli hale getirebileceğinizi keşfedeceğiz.
Hibiskus çiçeklerini bir fincana veya çaydanlığa koyun. Üzerine kaynar suyu dökün. 5-10 dakika kadar demlemeye bırakın. Hibiskus çayı demlendikten sonra sıcak olarak servis edin.
Bir su bardağı suyu bir cezvede kaynatın. Su kaynamaya başladığında, içerisine bir adet tarçın çubuğu ekleyin (toz tarçın kullanıyorsanız bir çay kaşığı ekleyebilirsiniz). Tarçını, yaklaşık 5-10 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. Çayı ocaktan aldıktan sonra limon ve yıldız anason ekleyerek sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Kuşburnu meyvelerini iyice ezin veya hafifçe kırın. Bir fincana veya demliğe kuşburnu ekleyin. Üzerine kaynar suyu dökün. 10-15 dakika kadar demlemeye bırakın. Sürenin sonunda kuşburnu çayını sıcak olarak servis edin.
Nane yapraklarını bir fincana veya demliğe koyun. Üzerine kaynar suyu dökün. 5-7 dakika kadar demlenmeye bırakın. Demledikten sonra nane yapraklarını süzerek sıcak olarak servis edin.
Zencefili soyup ince dilimler halinde kesin. Bir cezveye suyu koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başladığında zencefil dilimlerini ekleyin. Zencefili yaklaşık 5-10 dakika kadar kaynatın. Çayı ocaktan alıp fincana dökün. Limon eşliğinde sıcak olarak servis edin.
Ihlamur çiçeklerini bir fincana veya bardağa yerleştirin. Üzerine kaynar suyu ekleyin ve 5-10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Sonrasında çayı süzün. Bal veya limon ilavesiyle sıcak olarak servis edin.
Meyan kökünü bir fincana veya bir çaydanlığa koyun. Üzerine kaynar suyu dökün. 5-10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Meyan kökü çayını süzdükten sonra sıcak olarak servis edin.
Bir su kaynatıcıda suyu kaynatın ve ardından sıcak suyu bir çaydanlığın üst kısmına dökün. Kara mürver çiçeğini veya meyvesini sıcak suya ekleyin. 10-15 dakika boyunca demlenmesine izin verin. Çayı süzün ve sıcak olarak servis yapın.