Kahve günlük hayatta en sık tüketilen içeceklerden biri haline gelmiştir. Kahve demleme yöntemlerine bakıldığında ilk bulunan kahve demleme yöntemi türk kahvesidir. Osmanlıya kahvenin gelişi ile birlikte kahvehaneler ve türk kahveleri ve çeşitleri dahada popüler olmuştur. Şimdi günümüze bakıldığında türk kahvesi hala sıklıkla tüketiliyor. Ancak kahve, Türk kahvesi makinalarında yapılarak servis ediliyor. Kumda kahve yapımı ile cezve ya da makinada yapımının farkı nedir? İşte, kumda kahvenin farkları:
Kumda Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?
- Kum ısıya dayanıklı bir kaba alınır ve altından ısı verilir. Kumların hepsi eşit şekilde ısınır.
- Cezve içerisine soğuk su ile kahve hazırlanır.
- Cezve kumların üzerine oturtulur. Yavaşça kum içerisinde karıştırılır.
- Eşit ısı ile kahve pişirilir.
- Fincan içerisinde servis edilir.
Kumda Türk Kahvesinin Farkı Nedir?
- Kumda kahvenin en büyük farkı diğer Türk kahvesi pişirme yöntemlerine kıyasla daha yavaş pişmesidir. Yavaş piştiği için kahve ve su iyice iç içe geçerek pişirilir. Bu sebeple daha lezzetli bir kahve elde edilir.
Şunlara da göz atın;
- Kahve demleme yöntemleri
- Türk kahvesinin faydaları nelerdir?
- Filtre kahve nasıl yapılır?
- Türk kahvesi yanında neden su verilir?