Etin çok ince bir şekilde çekilmesiyle hazırlanan kıyma, makine veya elle çekilebilir. Ülkemizde en çok koyun, kuzu ve dana eti kıyması kullanılır. Bununla birlikte tavuk ve hindi kıyması da yemek tariflerinde kullanılan çeşitler arasındadır. Kıyma ile birçok farklı tarif yapılır. Köftelerin vazgeçilmez malzemesi olan kıyma ile yapabileceğiniz farklı tarifleri sizler için derledik. İşte, kıyma ile yapılabilecek 25 nefis yemek tarifi:
Kıyma ve karnabaharı birleştirdik, ortaya muhteşem bir lezzet çıktı. Klasik tariflerden sıkılanlar için, bol kıymalı karnabahar tarifi ideal bir seçim olacak.
Kayseri'nin meşhur lezzeti olan yağlamayı, evde hazırlamaya ne dersiniz? Tarif detaylarına ve püf noktalarına göz atmayı unutmayın.
Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan kıymalı pide, başta İç Anadolu ve Karadeniz olmak üzere hemen hemen her yörede tüketilir.
Kıyma denildiğinde akla gelen ilk tariflerden biri de karnıyarıktır. Geleneksel karnıyarık tarifi ile siz de bu Lezzet'in tadını çıkarın.
İtalyan mutfağından dünyaya yayılan lazanyayı evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabilir, yeni tatlar keşfedebilirsiniz.
İnce bulgur ve kıyma ile hazırlanan simit kebabı, Gaziantep yöresine ait bir yemektir. Lavaş, domates ve biber ile birlikte servis edilir.
Klasik makarna tariflerinden farklı olarak sunulan kıymalı makarna; hem pratik, hem de lezzetli bir yemektir.
Kıymalı yemeklerden bahsetmişken listemizde böreğe yer vermemek olmaz. Yufka, soda ve kıyma ile hazırlanan nefis tepsi böreği ile çay sohbetlerini güzelleştirin.
Trakya mutfağının sevilen lezzeti kadınbudu köfte, Balkan ülkelerinde de rağbet görür. Evde lezzetli kadınbudu köfte nasıl yapılır sorusunu sizler için cevapladık.
Dolma tariflerinde de yer verilen kıyma, özellikle biber ve kabak ile birlikte servis edilir. Ana menülerde sunulan kıymalı kabak köftesi ile siz de mutfağınızda harikalar yaratın.
Hazır yufka ile hazırlanan bu börek, kıyma, pırasa, kaşar peyniri ve baharatlı iç harç ile doldurulur. Çay saatlerinde ya da kahvaltılarda tüketebilirsiniz.
Yaz, kış sevilerek yenilen bezelye yemeği kıyma ile yapılır. Yazın taze bezelye, kışın ise konserve kullanabilirsiniz.
Ankara mutfağıyla özdeşleşen öllüğün körü, erişte, kıyma, maydanoz ve ceviz ile hazırlanır. Yöresel lezzetlerden biridir. Genelde bakır tavada servis edilir.
Yağsız kıyma ve gömlek yağı ile hazırlanan şeftali kebabı, Kıbrıs mutfağında çok sevilen yemeklerden biridir. Izgarada veya şişte pişirildikten sonra servis edilir.
Semizotu sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Kıyma ve semizotu ile hazırlanan bu yemeği, bulgur ve havuç ile zenginleştirebilirsiniz.
Nohut yemeğini zenginleştirmek isteyenler için önerimiz olan bu yemek, kıyma ile zenginleştirilir. Özellikle kalabalık sofralarda yer verilen tariflerden biridir.
Yeşil mercimek ve kıyma ile hazırlanan bu yemek, protein bakımından son derece zengindir. Yanında soğanlı salata ile birlikte sunabilirsiniz.
Farklı tatlar denemek isteyenler için, trüf mantarı ve kıyma ile zenginleştirilmiş, nefis mi nefis fettucine makarna tarifini öneriyoruz.
İç harcı kıymalı soğan ile doldurulan dumpling, Çin mantısı olarak bilinir. Mantıya şekil verildikten sonra, kızartma usulüyle pişirilir ve sıcak sıcak servis edilir.
Pırasa, kıyma ve havuç ile hazırlanan kıymalı pırasa yemeğini, ana yemek olarak sunabilirsiniz.
Denizli yöresiyle özdeşleşen yen böreğinin iç harcı, kıymalı soğan ile doldurulur. İncecik yufka, gül şeklinde sarılır ve yuvarlak tepsiye yerleştirilir. Dilimlenerek servis edilir.
Bartın mutfağıyla özdeşleşen şapşap köfte, ortalama 25 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Yapımında hem dana kıyma, hem de kuzu kıyması kullanılır.
İç harcında iki farklı kıyma kullanılan Azerbaycan mantısı, ülkemizde de sevilen lezzetlerden biridir. Hamur, uzun ince bir şekilde kapatılır, ortasına yoğurt eklenerek servis edilir.
Köftelik bulgur ile hazırlanan kütülk yemeğinin iç harcı kıymayla doldurulur. Görünümü içli köfteyi andıran kütülk, haşlama usulüyle pişirilir.
Kıyma, domates ve havuç ile hazırlanan ragu, İtalyan mutfağının eşsiz soslarından biridir. Özellikle makarna yapımında sık sık kullanılır.
Şunlara da göz atın;