Kırlangıç balığı, bilimsel adı ile Triglia lucerna, Trigliade ailesine aittir. Ortalama boyutu 25-30 cm olan kırlangıç balığı kırmızı renktedir. Kırlangıç balığı bütün denizlerde bulunmasına rağmen genellikle Marmara, Akdeniz ve Ege’de görülür. Nisan ayı itibari ile satışa başlanır, Eylül ayında ise satışı sonlanır. Dünyada, Doğu Atlantik’ten başlayarak Norveç ve Batı Afrika sahillerine kadar olan kıyı şeridinde, Hint Okyanusu’nda, 8-24 derece sıcaklık aralığındaki sularda yaşar. Sizler için kırlangıç balığı nasıl pişirilir anlattık. İşte, kırlangıç balığı nasıl pişirilir:
Kırlangıç balığı hemen hemen her tarifte kullanılmaya uygundur. Çorba, köfte, yahni, fırında, tavada, ızgarada ya da buğulama şeklinde pişirilebilir.
Balık temizlendikten sonra damak tasınıza uygun şekilde baharatlar ve pişirme yöntemi ile kırlangıç balığını hazırlayabilirsiniz.
Her balık türünde olduğu gibi Kırlangıç balığı satın alırken taze olmasına özen gösterin. Balık pulları dökülmüyorsa, gözleri parlak ve canlıysa kırlangıç balığı taze demektir. Alabilirsiniz.
Sulu olarak tüketmek için kırlangıç balığının derisi çıkartılmamalıdır. Piştikten sonra deriyi çıkartarak tüketebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;