Kestaneli Tuzlu Tarifler: Kestaneyle Yapılan 10 Farklı Tuzlu Tarif

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte, kestaneler de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Kestane sade olarak tüketilmek yerine tarifler içerisinde de kullanılabilir. Sizler için kestaneli tuzlu tarifleri derledik. İşte, kestane ile hazırlanan tuzlu tarifler:
Kestaneli Tuzlu Tarifler: Kestaneyle Yapılan 10 Farklı Tuzlu Tarif
29 Ocak 2024, 10:22

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte, kestaneler de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Eskiden sobada pişirilen, kokusu tüm eve yayılan ve sıcak sıcak yenilen kestaneler, soba devrinin bitmesiyle birlikte farklı yöntemlerle pişirilir.Kayıngiller familyasına ait bir besin olan kestane, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Tatlı ve tuzlu tariflere çok yakışan kestane ile hazırlanan tuzlu tarifleri sizler için derledik. İşte, birbirinden lezzetli 10 farklı tuzlu tarif:

  1. Kestane Çorbası

Kestane Çorbası

Kestaneler tavuk suyu ile pişirilir. Bu lezzet kış aylarına çok yakışır. Dilerseniz içerisine tavuk dideleyerek servise edebilirsiniz. 

  1. Kestaneli Lahana Sarması

Kestaneli Lahana Sarması

Lahana sarması şüphesiz oldukça lezzetli tariflerden biridir. İç harcına kestane eklenerek hazırlanan kestaneli lahana sarması zeytinyağlı olarak soğuk şekilde servis edilir. 

  1. Sebzeli Ve Kestaneli Köfte

Sebzeli Ve Kestaneli Köfte

Pırasa, havuç, bezelye, mısır, kestane, peynir ile hazırlanan bu sebze köftelerine bayılacaksınız. 

  1. Pancarlı Ve Kestaneli Bulgur

 Pancarlı Ve Kestaneli Bulgur

Lezzetli pancarlı bulgur pilavına bir de kestane eklenince kış aylarına uygun inanılmaz bir lezzet ortaya çıkıyor. Pancarlı ve kestaneli bulgur pilavının yanına et sote çok yakışacaktır.

  1. Kestaneli Maragyani

Kestaneli Maragyani

Kuşbaşı et ve kestanenin birleşiminden ortaya çıkan şahane bir yemek tarifi ile karşınızdayız. Özellikle Karadeniz mutfağında çok sevilen maragyani, düğünlerin baş yemeğidir.

  1. Kestaneli Pilav

Kestaneli Pilav

Kış aylarının ve yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen kestane, genellikle pilav ve hindi tarifleri içerisinde kullanılır. Kalabalık sofralarda sunulabilecek nadide lezzetlerden biridir. Tarçın, zencefil, karanfil gibi baharatlarla zenginleştirilerek aromatik bir tat elde edilir.

  1. Kestaneli Kutap

Kestaneli Kutap

Kestaneli kutab, Azeri mutfağından yayılan bir tariftir. Kendine has tadıyla çok sevilen bu tarif, kestaneli soğanlı harç ile doldurulur. Hazırlanan hamurlar, yağsız ve yapışmaz yüzeyli bir tavada pişirilir.

  1. Kestaneli Çullama (Rulo Börek)

Kestaneli Çullama (Rulo Börek)

Hindi eti ve kestane ile hazırlanan nefis bir börek tarifi ile karşınızdayız. İç harcı hindi eti, domates, biber ve kestane ile hazırlanan bu börek, hazır yufkaya sarılır.

  1. Kestaneli Ve Terbiyeli Kereviz

Kestaneli Ve Terbiyeli Kereviz

Sağlık dolu bir lezzet ile karşınızdayız. Kereviz, portakal suyu ve terbiye ile hazırlanan bu yemeği, akşam menülerinde afiyetle sunabilirsiniz.

  1. Balkabaklı Kestane Çorbası

Balkabaklı Kestane Çorbası

Besleyici mi besleyici bir kış çorbası tarifi ile karşınızdayız. Kestane ve bal kabağı ile hazırlanan nefis çorba tarifini çok seveceksiniz. Yapımında tavuk eti, kabak çekirdeği ve havuç kullanılan balkabaklı kestane çorbası, bağışıklığı güçlendirir.

Şunlara da göz atın;

  1. Kestaneli tarifler
  2. Kestaneli tatlı tarifleri
  3. Kestane nasıl pişirilir?
  4. Kestanenin faydaları nelerdir?
  5. Kestane nasıl saklanır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo