Karnabahar Tarifleri: Karnabaharla Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 35 Nefis Tarif

'Karnabaharla ne yemek yapsam, karnabahar hangi yemekte kullanılır?' diye merak edenler için en lezzetli tariflerimizi derledik. İşte, çıtır çıtır kızaran karnabaharla yapabileceğiniz 35 nefis tarif:
Karnabahar Tarifleri: Karnabaharla Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 35 Nefis Tarif
19 Kasım 2024, 16:51

Turpgiller familyasından bir besin olan karnabahar, etli çiçekli bir yapıya sahiptir. Anavatanı Akdeniz ülkeleri olan karnabahar, ülkemizde en çok Orta Karadeniz'de yetiştirilmektedir. Sinir sistemindeki hücreleri yenileyen karnabahar, sindirim sistemini düzenler. Zararlı bakterilerin vücuttan atılmasını kolaylaştıran bu besin, A vitamini bakımından zengindir. Regl ağrılarına iyi geldiği için, adet dönemlerinde tüketilmesi önerilir. Kansere karşı etkili bir rol oynayan karnabahar, kansızlığa da iyi gelir. Peki, karnabaharla ne yemek yapılır? İşte, çıtır çıtır kızarmış karnabahar ile yapabileceğiniz 35 nefis tarif:

  1. Karnabahar Kızartması

karnabahar kızartması

Karnabaharla yapabileceğiniz yemeklerin başında kızartma gelir. Un ve yumurtaya bulanarak kızartılan karnabahar, kapari sos eşliğinde servis edilir. Ortalama 30-35 dakikada sofralardaki yerini alır.

  1. Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

beşamel soslu karnabahar

Beşamel sosa bulanarak pişirilen karnabahar, okurlarımız tarafından en çok ilgi gören tariflerden biridir. Porsiyonu yaklaşık 130 kalori değerindedir.

  1. Kıymalı Karnabahar

kıymalı karnabahar

Karnabahar, kıyma, havuç ve soğan ile hazırlanan bu yemek, tavada pişirilir. Lif ve protein bakımından zengin olan kıymalı karnabahar, ortalama 120 kalori değerindedir.

  1. Karnabahar Graten

karnabahar graten

Karnabahar, kaşar peyniri, süt ve un ile hazırlanan graten, ana yemek olarak sunulur. Fırında ortalama 30 dakika pişirilen karnabahar graten, hafif tarifler arayanların favorisidir.

  1. Soslu Karnabahar

soslu karnabahar

Chilli sos ve acı sos ile zenginleştirilen karnabahar, diğer malzemelerle bir araya getirilerek fırına atılır. Hazırlaması 15, pişirmesi 30 dakika süren soslu karnabahar, pırasa ile birlikte sunulur.

  1. Karnabahar Çorbası

karnabahar çorbası

Ana malzemeleri karnabahar, süt ve soğan olan bu çorba, diyet listelerinde sık sık kendine yer bulur. Porsiyonu, yaklaşık 55 kalori olan karnabahar çorbası, yemekleri daha kolay sindirmenizi sağlar.

  1. Karnabahar Pizza

karnabahar pizza

Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak'ın tarifi olan karnabahar pizza, diyabet hastaları için sunulmuştur. Labne peyniri, ıspanak ve mantar ile zenginleştirilen karnabahar pizza, sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal bir seçim olacak.

  1. Cevizli Brokoli ve Karnabahar Salatası

cevizli brokoli ve karnabahar salatası

Karnabahar, yalnızca yemeklerde değil, salata yapımında da sık sık kullanılır. Ceviz, turp, brokoli, karnabahar ve sirke ile hazırlanan bu salata, ana yemeklerin yanında sunulabilir.

  1. Fırında Karnabahar

fırında karnabahar

Karnabaharı fırında pişirmek istiyor, fakat beşamel sos kullanmak istemiyorsanız, bu tarif tam size göre. Biber ve domatesle zenginleştirilen fırında karnabahar yemeğini, kaşar peyniri ile birlikte sunabilirsiniz.

  1. Karnabahar Frittata

karnabahar frittata

İtalyan omleti olarak da bilinen frittata, sebze ve et ile zenginleştirilmiş bir yemektir. Kahvaltı ve akşam yemeklerinde sunabileceğiniz karnabahar frittatayı, biber, maydanoz ve süt ile hazırlayabilirsiniz.

  1. Körili ve Ispanaklı Karnabahar

körili ve ıspanaklı karnabahar


Köri, ıspanak, karnabahar ve domates ile hazırlanan bu yemek, hafifliği ile çok sevilir. Hazırlaması yalnızca 10 dakika süren ıspanaklı karnabaharı, güzelce pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

  1. Sucuklu Karnabaharlı Fırın Makarna

sucuklu karnabaharlı fırın makarna

Makarnadan vazgeçemeyenler için önerimiz, sucuk ve karnabahar ile zenginleştirilmiş fırın makarna. Ana yemek olarak sunulan karnabaharlı fırın makarnayı, dilimleyerek sunabilirsiniz.

  1. Karnabahar Dip Sos

karnabahar dip sos

Karnabahar ile nefis bir sos hazırlamaya ne dersiniz? Ana malzemeleri karnabahar, tereyağı ve süt olan bu sosu, cips ve kızarmış ekmek dilimleri ile birlikte ikram edebilirsiniz.

  1. Nohutlu Karnabahar Salatası

nohutlu karnabahar salatası

Nohut, süt, zencefil ve köri ile hazırlanan karnabahar salatası, ana yemeklerin yanında sunulur. Hazırlanan salata yoğurt ve limonlu sos eşliğinde servis edilir.

  1. Karnabahar Soslu Kaparili Köfte

karnabahar soslu kaparili köfte


Karnabaharı ana yemek olarak sunmak isteyenler için nefis bir önerimiz var. Karnabahar sosuyla zenginleştirilen kaparili köfteleri kızarttıktan sonra sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.

  1. Soyalı Mantarlı Karnabahar

soyalı mantarlı karnabahar

Okurumuzdan gelen soyalı mantarlı karnabahar, hem sade, hem de yemeklerin yanında sunulabilen bir tariftir. Ortalama 25 dakikada hazırlanan bu yemek, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi destekler.

  1. Yoğurt Soslu Karnabahar Pane

yoğurt soslu karnabahar pane

Yoğurt sosuyla zenginleştirilen karnabahar pane, galeta unu, maden suyu ve limon suyu ile hazırlanır. Hazırlaması 15, pişirmesi ise 20 dakika olan karnabahar pane, atıştırmalık olarak sunulur.

  1. Süzme Yoğurtlu Karnabahar Brokoli Havuç

yoğurtlu karnabahar brokoli havuç

Okurumuzdan gelen karnabaharlı brokoli ve havuç, kış sebzeleri sevenler için ideal bir tariftir. İçeriğinde bolca vitamin ve mineral barındıran bu tarifi, ceviz ve yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Körili Karnabahar Çorbası

körili karnabahar çorbası

Karnabaharın yanına çok yakışan köri, yemeklere aroma katan bir baharattır. Yapımında hindistan cevizi sütü kullanılan körili karnabahar çorbası, hafif bir başlangıç yapmak isteyenlere önerilir.

  1. Karnabahar Köftesi

karnabahar köftesi

Sebzeli köfte sevenleri böyle alalım. Karnabahar, dereotu ve sarımsak ile hazırlanan bu köfte, önlü arkalı kızartıldıktan sonra servis edilir. Şık ve lezzetli bir sunum için, köftelerin üzerine yoğurt ekleyebilirsiniz.

  1. Karnabahar Püresi

karnabahar püresi

Yemeklerin yanında sunulan karnabahar püresi, süt, krema, patates ve tereyağı ile hazırlanır. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan karnabahar püresini, sunum tabaklarını güzelleştirmek için de kullanabilirsiniz.

  1. Karnabahar Salatası

karnabahar salatası

Metabolizmayı hızlandırmasıyla bilinen karnabaharı, diyet listelerine eklemek için salata yapımında kullanabilirsiniz. Kapari, havuç ve hardal ile hazırlanan bu salata, 15 dakika içinde sofralardaki baş köşeyi alır.

  1. Karnabahar Izgara

karnabahar ızgara

Okurumuzdan gelen karnabahar ızgara, toz biber, köri, kekik, zerdeçal gibi birçok baharatın birleşimiyle hazırlanır. Üzerine çörek otu serpiştirilen karnabaharlar fırında pişirilir.

  1. Karnabahar Nugget

karnabahar nugget

Karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak karnabahar nugget, ketçap veya acı sos eşliğinde sunulur. Hazırlaması yalnızca 10 dakika süren bu tarif, çocuklara sebze yedirmenin en kolay yollarından biridir.

  1. Karnabahar Püresi Eşliğinde Kuzu

karnabahar püresi eşliğinde kuzu

Daha önce söylediğimiz gibi karnabahar püresi, et yemeklerinin yanına çok yakışır. Baharatlarla tatlandırılan kuzu etini fırında pişirdikten sonra, karnabahar püresi ile birlikte sunabilirsiniz.

  1. Salçalı Karnabahar

salçalı karnabahar

Biber salçası, tereyağı ve defne yaprağı ile hazırlanan salçalı karnabahar, sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorisidir. Tavada pişirilen bu yemek, yoğurtla birlikte sunulur.

  1. Fıstık Ezmesi Soslu Fırın Karnabahar

fıstık ezmeli karnabahar

Fıstık ezmesi, nar ekşisi ve karnabahar ile hazırlanan bu tarif, Sevgili Jale Balcı'dan geliyor. Fırında pişirilen karnabaharı, dilimleyerek servis edebilirsiniz.

  1. Uzak Doğu Usulü Karnabahar

uzak doğu usulü karnabahar

Susam yağı, soya sosu ve zencefil ile hazırlanan karnabahar, Uzak Doğu mutfağında tüketilir. Farklı tatlar denemek isteyenler için, idealdir.

  1. Tavuklu ve Soya Soslu Karnabahar

tavuklu karnabahar

Tavuk göğsü, domates ve soya sosu ile hazırlanan karnabahar, ortalama 1 saat içinde hazırlanır. Tencerede pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir.

  1. Çıtır Karnabahar Salatası

çıtır karnabahar salatası

Köri sosu ile zenginleştirilen karnabahar dilimleri, marul içinde servis edilir. Hardal ile lezzetlendirilir. Ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Karnabahar Kavurması

karnabahar kavurması

Karnabahar, havuç, salça ve soğan ile hazırlanan bu tarif, ortalama 30 dakika içinde hazırlanır. Porsiyonu 150 kalori olan karnabahar kavurmasını, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

  1. Karnabahar Turşusu

karnabahar turşusu

Karnabahar, sarımsak, sirke ve kaya tuzu ile hazırlanan turşu, kış aylarında keyifle tüketebileceğiniz lezzetlerden biridir. Ortalama 15 gün içinde hazırlanır.

  1. Air Fryer'da Karnabahar Kızartması

air fryer'da karnabahar kızartması

Karnabaharın sarımsak tozu, toz biber, kekik gibi baharatlara bulanmasıyla hazırlanan bu tarif, ara sıcak olarak sunulur. Ortalama 25 dakikada hazırlanan karnabahar kızartmasını, yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Fırında Bütün Karnabahar

fırında bütün karnabahar

Karnabaharı bütün bir halde servis etmek istiyorsanız, köri, sarımsak, tereyağı hardal ve toz biber ile marine ederek fırında pişirebilirsiniz. 35 dakikalık pişirme süresinin ardından servis edebilirsiniz.

  1. Kaju Fıstıklı Karnabahar Çorbası

kaju fıstıklı karnabahar çorbası

Klasik tatlardan sıkılanlar için kaju fıstıklı karnabahar çorbasını öneriyoruz. Karnabahar, kaju, zeytinyağı, un ve defne yaprağı ile hazırlanan çorbayı, maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Patates salatası tarifleri
  2. Başlangıç yemekleri
  3. Tavuk göğsü yemekleri
  4. Pırasalı yemek tarifleri
  5. 5 çayı salataları
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo