Kahve, dünya çapında en çok tüketilen içeceklerden biridir ve meraklılar için bu içecek yalnızca bir içecekten daha fazlasıdır. Rahatlatıcı bir ritüeli ve güne önemli bir başlangıcı temsil eder. Mükemmel bir fincan kahve için kullanabileceğiniz birkaç demleme tekniği ve tüyosu var, ancak ustalıkla demlenmiş, üzerine dökülerek veya damlatılarak demlenmiş bir kahve istiyorsanız, kahve filtrenizi önceden ıslatmak gibi basit bir işlemi düşünün. Filtre, telveyi demlemeden ayırma rolünün ötesinde, demlemeden önce sadece nemlendirerek kahvenizin kalitesini etkileyebilir.
Filtreyi ıslatmanın fark yaratmasının nedenlerinden biri, kağıttan olası herhangi bir artık tadı gidermesidir. Sıcak su ile durulama, kahvenizin tadını bozabilecek kağıt liflerini ve artık kimyasalları ortadan kaldıracaktır. Bu adım, fincanınızdaki tek aromanın seçtiğiniz kahve çekirdekleri olmasını sağlar. Ancak filtrenizi önceden ıslatmak, istenmeyen kötü tadı önlemenin ötesinde, ekstraksiyon sürecini de etkiler.
Öğütülmüş kahvenizi bir filtreden geçirmeyi içeren tekniklerin kullanıldığı mükemmel bir demleme, filtrenin verimliliğinden önemli ölçüde etkilenir. Bu nedenle filtrenin ıslatılması, demleme sırasında su akışını düzenlemeye yardımcı olduğu için önemli bir işlev görür. Nemlendirilmiş kağıt ayrıca suyun zeminle daha eşit bir şekilde etkileşime girmesine izin vererek optimum lezzet ekstraksiyonu sağlar. Ancak daha basit bir seviyede bile, nem filtresi, kahve makinenize daha iyi yapışarak demlemeye başladığınızda kaymayı veya yer değiştirmeyi önlediğinden, işlevini kuru olandan daha verimli bir şekilde yerine getirecektir.
Filtre kahve makinanızda ya da v60 ile kahve demlerken kahve filtrenizi sıcak suyla önden ıslatıp altına akan ıslatma suyunu dökün. Bu şekilde demlediğiniz kahvenin lezzetine inanamayacaksınız.
Şunlara da göz atın;