Kahvaltı, günün en önemli öğünü olarak kabul edilir. Güne dinç ve enerjik başlamak için, kahvaltının eksiksiz yapılması gerekir. Meyveler ise gün içinde sık sık tüketilmesi gereken besinlerdir. Kahvaltıda meyve tüketmek, hem daha fazla enerji almanıza, hem de sindirim sisteminin rahatlamasına yardımcı olur. Sabah bir parça tost ya da yumurta beyazı omlet yemek yerine sağlığınız için harika bir şey yapın ve bu lezzetli meyve tabaklarından birinin tadını çıkarın. Kahvaltıda hangi meyveleri tüketeceğinizi bilmiyorsanız, en sağlıklı eşleştirmeleri deneyebilirsiniz.
Ananas, C vitamini ile doludur ve bağırsak iltihabını azaltan, bağışıklık fonksiyonunu artıran ve protein sindirimini uyaran bromelain adı verilen bir enzim içerir. Ananası, antioksidanlar ve A, C ve E vitaminleri ile yüklü yaban mersini ile birleştirmeyi deneyin. Biraz ekşilik katmak için kiraz kullanın. Bu meyve kombinasyonu, iltihap önleyicidir.
Biraz bitkin mi hissediyorsun? Kivi, greyfurt ve çilek, bağışıklık sisteminize sizi sağlıklı tutmak için ihtiyaç duyduğu desteği verebilir. Kivi, bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olan ve vücutta iltihaplanmaya yol açabilecek serbest radikal hasarını önleyen C vitamini açısından zengindir. Greyfurt ve çilek de bağışıklığı artırmaya ve hastalıklarla savaşmaya yardımcı olabilecek en iyi C vitamini kaynaklarıdır.
Bu üç meyve, vücudumuzu serbest radikal hasarından koruyan ve genç görünmemizi ve hissetmemizi sağlayan antioksidanlar ve hastalıklarla savaşan bileşikler açısından yüksektir. Kırmızı üzümdeki ve kırmızı şaraptaki resveratrol, hastalıklarla ve yaşlanma belirtileriyle savaşmaya yardımcı olan güçlü antioksidan ve yaşlanma karşıtı özellikler sunar. Nar, çoğu meyveden daha yüksek düzeyde antioksidan içerir ve serbest radikal cilt hasarını tersine çevirmeye yardımcı olabilir. İncirler potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir ve bakır gibi mineraller açısından da zengindir.
Yüzde 92'si su olan ve ayrıca glutatyon adı verilen önemli bir detoksifiye edici madde içeren karpuzla başlayalım. Karpuz, aynı zamanda bir likopen ve serbest radikallerle savaşmaya ve detoks yapmaya yardımcı olan A ve C vitaminleri kaynağıdır. Sindirim üzerine süper alkali olan limon, aynı zamanda güçlü bir detokslayıcıdır ve antibakteriyel ve antiviral niteliklere sahiptir. Goji berry, karaciğerin detoksifikasyon işlemleri için ihtiyaç duyduğu harika bir antioksidan kaynağıdır.
Papaya, kollajen üretimine yardımcı olan antioksidanlar ve besinlerle doludur. Ayrıca cilt hasarına karşı koymaya yardımcı olan papain adı verilen bir enzim içerir. Böğürtlen, antioksidanlar ve A ve C vitaminleri ile dolu lezzetli, düşük şekerli meyvelerdir. Kavun ise beta karoten içerir.
Besin açısından zengin olan bu meyveler, sizi yenileyecek ve saatlerce tok tutmanızı sağlayacaktır. Muz bize hızlı enerji sağlar ve antrenman öncesi harika bir seçimdir. Avokadodaki sağlıklı yağlar sindirimi yavaşlatır ve egzersiz sonrası yemeğinize dahil etmek daha iyidir. Elmalar lif bakımından yüksektir ve sizi uzun süre tok tutar.
Tüm bu meyve kombinasyonları güçlüdür ve çeşitli sağlık yararları sağlar. Antioksidan ve anti-inflamatuar desteklerden muhteşem, parlak cilde ve güçlü bağışıklığa kadar, tıbbi nitelikleri için, meyve kombinasyonlarını kahvaltınıza eklemeyi deneyin.
Şunlara da göz atın;