Düşük kalorili olması sebebiyle diyet yapanların vazgeçilmezi olan kabak, lezzetiyle sofralarda her zaman kendine yer bulur. Ancak kabağı ana yemeklerde kullanmak istemiyorsanız, sizler için birbirinden farklı meze tariflerimiz var. Bol kabaklı mezeleri hem yemeklerinizin yanında sunabilir, hem de hafif beslenmek istediğiniz günlerde ara öğün olarak tüketebilirsiniz. İşte, yemeklerin yanına çok yakışacak kabaklı meze tarifleri:
Beyaz peynir ve ızgara edilmiş kabak ile hazırlanan bu meze, özellikle davet sofralarının vazgeçilmezidir. Marine sosuna batırılan kabaklar, ızgarada pişirildikten sonra beyaz peynirle doldurulur ve rulo şeklinde sarılarak servis edilir.
Girit kabağı veya sakız kabağı ile hazırlanan bu meze, dereotu, yoğurt ve badem ile zenginleştirilir. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan bu mezeyi, 20-25 dakikada kolayca hazırlayabilirsiniz.
Kabak, zeytinyağı, yoğurt ve sarımsak ile hazırlanan bu meze, en meşhur tariflerden biridir. Ortalama 10 dakika içinde hazırlanır. Taze balık ve et yemekleriyle birlikte ikram edilebilir.
Hem salata, hem de meze olarak sunulan cevizli kabak, sarımsak, yoğurt, mayonez ve zeytinyağı ile zenginleştirilir. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlanan cevizli kabağı, tavuk yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.
Kabak, avokado, süzme peynir ve sarımsak ile hazırlanan yoğurtlu kabak, isteğe göre ekmek dilimlerinin üzerinde servis edilebilir. Yoğurtlu kabak mezesini, soğuk bir şekilde sunabilirsiniz.
Kuskus, kabak, yoğurt, mayonez ve cevizle hazırlanan bu meze, hem et, hem de sebze yemeklerinin yanında sunulabilir. İsteğe göre kuskus yerine ince bulgur da kullanabilirsiniz.
Havuç ve kabağın tavada sotelenmesi ile hazırlanan bu meze, sonrasında yoğurt, mayonez ve zeytinyağı ile karıştırılır. Hindi ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakıştığını söyleyebiliriz.
Orijinalinde nohutla yapılan humusu bu kez kabak ile hazırlamaya ne dersiniz? Kabak, tahin ve sarımsakla hazırlanan humusu, dolmalık fıstıkla süsleyebilirsiniz.
Girit kabağı, zeytinyağı, pirinç ve limon suyu ile hazırlanan kabak sıyırma, özellikle yaz aylarında sık sık tercih edilir. Ilık veya soğuk bir şekilde servis edilen bu meze, dereotu ile zenginleştirilir.
Kabakların ince ince dilimlenip tavada kızartılmasıyla hazırlanan bu meze, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunulur. Özellikle sebze yemeklerinin yanına çok yakışır.
Şunlara da göz atın;