Geçen hafta otel müdürü Ralph Radtke’nin ev sahipliğinde şef restoranı konseptinde hizmet veren Akdeniz by Esra Muslu’daydık.
Serdar Gülgün ve Mustafa Toner’in dokunuşlarının olduğu otelinden ve restoranından bahsedeceğim.
Londra’da Türk lezzetlerini tanıttığı restoranıyla Michelin denetçilerinin listesine adını yazdıran Esra Muslu imzalı bu yeni restoran.
Esra hanım, Akdeniz by Esra Muslu’daki özgün reçetelerini Boğaz’a taşımış. Türkiye’nin en başarılı kadın şeflerinden Muslu; ülkesinin geleneklerini yaşatırken, bir yandan da onları Akdeniz dokunuşlarıyla yorumluyor.
Novikov, Bodrum Yalıkavak Marina’da yer alan restoranları Novikov Asia, Novikov Italy ve Novikov Helipad Lounge ile bu yaz da misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.
Novikov Asia’ya gelen misafirler, balık ve deniz ürünlerinin sergilendiği balık pazarından ve Pan-Asya mutfağından seçtikleri deniz ürünlerini, restoranın açık mutfağında tercih ettikleri gibi pişirtebiliyorlar.
Novikov Italy’nin imza yemekleri arasında limon sosuyla tatlandırılmış kırmızı Akdeniz karidesli carpaccio, fırınlanmış patlıcan parmigiana, yoğurt soslu İskoç somon tartarı, narlı bıldırcın yumurtası ve Sicilya kral yengeç salatası gibi farklı tatlar sunuluyor. Ayrıca klasik tariflere ek olarak Bodrum’un taze mandalina ve satsumaları gibi yerel malzemeler de mutfakta kullanılıyor.