Harvard eğitimli bir uzmana göre et yerken dikkat edilecek 6 şey

Beslenme bilimi ve beyin metabolizması üzerine eğitimli Georga Ede, CNBC için kaleme aldığı makalede et yeme önerilerini paylaşıyor. İşte Ede'ye göre et yerken dikkat edilecek 6 şey:
Harvard eğitimli bir uzmana göre et yerken dikkat edilecek 6 şey
07 Şubat 2024, 10:42

Düzenli beslenmenin önemine vurgu yapan Ede hayvansal kaynaklı gıdalar, emilimi daha kolay olan (ve insan beyni tarafından kullanılan form olan) K2 vitamininin MK-4 formunu içerir" diyor. Ede, diyete eti doğru şekilde eklemek için önerilerini ise şöyle paylaşıyor:

  1. Sağlıklı etler seçin

kırmızı et

Açık havaya bolca erişimi olan ve türe uygun bir diyetle beslenen hayvanlardan elde edilen etleri seçin. Mükemmelin iyinin düşmanı olmasına izin vermeyin. Yüksek kaliteli ete erişemiyorsanız veya bunu karşılayamıyorsanız, elinizden gelenin en iyisini yapın.

  1. Kırmızı et olmak zorunda değil

balık

Deniz ürünleri, yağlı balıklar, kümes hayvanları da oldukça besleyici alternatiflerdir.

  1. Taze yiyin

et

Mümkün olduğunca işlenmemiş taze etleri tercih edin.

  1. Yavaş pişirin

tavada et

Besinlere ve lezzete zarar vereceğinden eti fazla pişirmeyin. Izgarada veya yüksek sıcaklıkta pişirilen etlerin yanmış veya kararmış kısımlarını kesin.

  1. Protein ihtiyacınızı göz önüne alın

protein

Protein ihtiyacı yaşa, ideal vücut ağırlığına, sağlık durumuna, aktivite düzeyine ve diğer faktörlere bağlı olarak değişir. (Günlük protein ihtiyacınız için bir uzmana danışabilirsiniz.)

  1. Aşırıya kaçmayın

protein

Aşırı protein tüketimi daha yüksek insülin seviyelerine (ve hatta bazı kişilerde biraz daha yüksek glikoz seviyelerine) neden olabilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Et nasıl parçalanır?
  2. Et alırken nelere dikkat edilmeli?
  3. Et nasıl mantolanır?
  4. Mükemmel et nasıl pişirilir?
  5. Et pişirmenin en sağlıklı yolları nelerdir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo