Yemeklerden sonra, çayın yanına eşlik edecek tatlılar yemeyi hepimiz çok seviyoruz. Ancak ağır yemeklerin ardından midemizi rahatlatacak, hafifliği ile tatlı krizlerine son verecek tarifler arıyoruz. İşte, tam da o zamanlar için birbirinden lezzetli ve pratik hafif tatlıları yazımızda derledik. Az malzemesi ve düşük kalorisiyle pişmanlık yaşamadan afiyetle yiyebileceğiniz hafif tatlıları defterinize eklemeyi unutmayın. İşte, farklı ve nefis 22 hafif tatlı tarifi:
Ortalama 20-25 dakikada hazırlanan magnolia, en hafif tatlıların başında gelir. Ana malzemesi süt ve bisküvi ile bu tatlıyı, çay eşliğinde sunabilir, mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
İrmik tatlısını portakal aromasıyla tatlandırmaya ne dersiniz? Ortalama 25 dakikada hazırlanan bu tatlı, süt, irmik ve portakal suyu ile hazırlanır. Hazırlanan karışım bir kalıba dökülerek şık bir şekilde sunulabilir.
Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan incir uyutması, incirlerin süte batırılıp bekletilmesiyle hazırlanır. İsteğe göre Antep fıstığı ve ceviz ile zenginleştirilir. Diyet listelerinde şekersiz versiyonuna yer verilir.
Chia tohumu, diyet listelerinde sık sık yer verilen bir besindir. Avokado, matcha ve bal ile hazırlanan bu puding, ortalama 70 kaloridir. Yapımında şeker kullanılmamaktadır.
Okurumuzdan gelen poşe elma tatlısının, elmanın karanfil, tarçın ve vişne suyuyla tatlandırılmasıyla hazırlanır. Hafif bir tatlı olan poşe elma, ceviz ve kaymak eşliğinde sunulur.
Kakaolu kek ve krema ile hazırlanan karamelli kuplar, taze meyvelerle süslenir. Bardakta sunulan bu tatlı, hafif tadıyla çay saatlerinin favorilerindendir.
Süt, su, damla sakızı ve muz ile hazırlanan su muhallebisi, Ramazan aylarının vazgeçilmezlerindendir. Ağır yemeklerden sonra mideyi yatıştırmak için tüketilen bu tatlı, 6 malzeme ile kolayca hazırlanır.
Pancake, kahvaltı, çay saatleri ve gün sohbetlerinin en lezzetli eşlikçisidir. Ancak bu kez pancake yapımında şeker kullanmıyoruz ve tatlandırmak için muzlu bal ilavesi yapıyoruz.
Fransız mutfağından dünyaya yayılan vogue tatlısı, süt, krem şanti ve bebe bisküvisi ile hazırlanır. İsteğe göre granül kahve ile aroma katılabilir. Vogue tatlısı yalnızca 20 dakikada sofralardaki yerini alır.
Türk mutfağının en hafif lezzetlerinden biri olan tavuk göğsü, un, süt ve şeker ile hazırlanır. Gerçek tavuk göğsünde tavuk eti kullanılırken, yalancı tavuk göğsü, yalnızca 6 malzeme ile hazırlanır.
Marketlerde hazır olarak satılan cocostarı bu kez kendi ellerimizle yapıyor ve içerisine şeker koymuyoruz. Hindistan cevizi ve bal ile hazırlanan bu atıştırmalıkları, ara öğünlerde afiyetle tüketebilirsiniz.
30 dakikada hazırlanan sütlü fincan tatlısı, ismini pişirilme yönteminden almıştır. Hafif bir tatlı olduğu için genelde yemeklerden sonra tercih edilir.
Yağ, şeker ve un kullanılmadan kek hazırlanır mı diye merak edenler için, nefis bir tarifimiz var. Kakao, yumurta, bal ve muz ile hazırlanan bu kek, diyet listeleri için de uygundur.
Ben keki un ve şeker olmadan hazırlayamam diyenler içinse önerimiz yoğurtlu kek. Bu kek, mutfağa yeni girenlerin ilk denemesi gereken tariflerden biridir.
Astarlı sütlaç ismiyle de bilinen zerde süt, pirinç ve haspir ile hazırlanan bir tatlıdır. İsteğe göre haspir yerine zerdeçal veya safran da kullanılabilir.
İçerisinde yoğun miktarda yumurta kullanılan zabaglione, bir İtalyan tatlısıdır. 25 dakikada hazırlanan bu tatlının yapımında yalnızca 6 malzeme kullanılır.
Rendelenmiş limon kabuğu, süt ve nişasta ile hazırlanan bu tatlı, oldukça hafif ve pratiktir. Hazırlanan limonlu muhallebi kuplara doldurulduktan sonra üzerine mereng eklenir.
Klasik sütlaç tarifinden sıkılanlar için çikolata ile tatlandırılan nefis bir tatlı tarifimiz var. Çikolatalı sütlacı, rendelenmiş beyaz çikolata ile süslemeyi unutmayın.
Hem şık sunumu, hem de lezzetiyle özel günlerin favorisi olacak gelin pastası, ortalama 35-40 dakikada hazırlanır. Tabanı kek olarak hazırlanır ve üzerine muhallebi eklenir.
İtalyan mutfağına özgü kolay bir tatlı olan panna cottayı granül kahve ile bir araya getirdik ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Farklı çeşitleri için panna cotta tarifleri sayfamıza göz atın.
Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan bu tatlı, Fransız mutfağına özgüdür. Hafifliği ve lezzetiyle tatlı krizlerini kısa sürede giderir.
Kiviyi sade bir şekilde tüketmek istemeyenler için, zümrüt tatlısı tarifini öneriyoruz. Kivi jölesi, süt ve un ile hazırlanan bu tatlıyı, yuvarlak kalıplar halinde sunabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;