Greyfurt, kış aylarında sık sık tüketilen meyvelerden biridir. İlk kez Jamaika'da yetiştirilen bu meyve, zaman içinde dünyaya yayılmıştır. Günümüzde en çok greyfurt üretimi, Çin'de yapılır. Greyfurt sağlık için faydalı olsa da, bazı ilaçlarla etkileşime girdiği için tüketmeden önce mutlaka doktora danışmak gerekir. Greyfurtu sade bir şekilde tüketmek istemeyenler için, birbirinden lezzetli tariflerimizi yazıda derledik. İşte, greyfurtla yapılan 10 farklı tarif:
İç harcı ceviz, yulaf ve hurma ile doldurulan greyfurt, fırında pişirildikten sonra servis edilir. Şık sunumlu ve besleyici tariflerden biridir.
Greyfurtu kullanabileceğiniz tariflerden biri de, pizzadır. Üzeri greyfurt ve akçaağaç şurubu ile doldurulan bu pizza, hafif mayhoş tadıyla mutlaka denenmesi gereken lezzet arasında yer alır.
Greyfurt, çikolata ve biberiye ile hazırlanan brownie, çok tatlı sevmeyenler için idealdir. Çayın yanında afiyetle tüketilebilir.
Greyfurt kabuğu ve greyfurt suyu ile hazırlanan bu kurabiye, isminden anlaşılacağı gibi mayhoş bir tada sahiptir. Soğuduktan sonra servis edilebilir.
Haşhaş tohumu, greyfurt ve süt ile hazırlanan bu kek, çay saatlerinde sunulabilir. Üzeri beyaz çikolata ve greyfurt kabuğu ile süslenir.
İç harcı greyfurt dolgusu ile tatlandırılan bu bar, okulda ve işte yanınızda götürebileceğiniz atıştırmalıklardan biridir. İsteğe göre farklı meyveler de kullanılabilir.
Portakal aroması, soda ve greyfurt suyu ile hazırlanan bu içecek, mevsimin en taze meyveleriyle hazırlanır. Soğuk bir şekilde servis edilir.
Yalnızca 6 malzemeden oluşan bu salata, özellikle tavuk yemeklerinin yanına çok yakışır. Sağlık için de faydalı besinlerle hazırlanır.
Deniz ürünlerine doyamayanları böyle alalım. İnce ince dilimlenmiş deniz taraklarını, greyfurt sosuyla harika bir lezzete dönüştürebilir, sofralarınızı ziyafete çevirebilirsiniz.
Greyfurt, bal ve tarçın ile hazırlanan bu çay, özellikle kış aylarında tercih edilir. İsteğe göre anason, karanfil ve limon dilimi de ekleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;