Aztek ve Mayalara kadar uzanan, bol acısı ve baharatı ile bilinen 9 bin yıllık Meksika mutfağı dünyanın en sevilen lezzetlerinin başında geliyor. Bu özel mutfağın sevilen tatlarını ülkemizin ilk Meksika restoranı olan Ranchero’nun tarifleriyle sizler için sayfalarımıza taşıdık. Tarifleri mutlaka denemelisiniz.
Rıza Tanyeri & Patricia Gonzalez
İstanbul’un Meksikalısı Ranchero’nun hikayesi hayli ilginç. Mekanın şu andaki işletmecisi Rıza Tanyeri, 70’li yılların sonunda dil eğitimi için gittiği Londra’da Meksikalı Patricia Gonzalez’e aşık olur ve Meksika’da evlenerek Türkiye’ye gelirler. Patirica hanım, o dönem Türkiye’nin ilk ve tek Meksikalı gelinidir. 1989’da İstanbul’a taşınırlar. Rıza Bey, o dönem inşaat malzemeleri satışı ile ilgilenmektedir. Buna rağmen mutfak ve yemek konusuna hep özel bir ilgisi vardır. Patricia hanımın evde yaptığı Meksika yemekleri ise kısa zaman sonra eve gelen misafirlerin ve akrabaların arasında ünlenir, geniş bir müdavim kitlesi oluşur. Çevredekilerin “bu lezzetleri her zaman tatmak isteriz, bir yer açsanıza” ısrarı sonrası Meksika’da restoran işletmecisi akrabalarının da danışmanlığı ile 2005 yılı Mayıs ayında Suadiye’de ilk restoranlarını açarlar ve adını Meksika yerlisi anlamına gelen “RANCHERO” koyarlar. Ranchero, bugün 3’ü İstanbul’da olmak üzere toplam 7 şubesiyle lezzetseverlere hizmet ediyor.
Bonfile ile hazırlanan fajita tarifini, sevdiğiniz soslarla birlikte servis edebilirsiniz.
Maydanoz, dereotu ve sarımsak ile hazırlanan nefis bir sos tarifi..
Tavuk bonfile ile hazırlanan ve tortilla ekmeğinde sunulan bol malzemeli taco tarifi..
Yalnızca 4 malzemeden oluşan chipotle sos, acıseverlerin vazgeçilmezi olacak.
Avokado ile kolayca hazırlayabileceğiniz leziz bir sos.
Güveçte pişirilen armutlu payın üzerine vanilyalı dondurma eklemeyi unutmayın.
Küba ve Meksika mutfağında çok sevilen, siyah fasulye çorbasını mutlaka deneyin.
Şunlara da göz atın;