Özbek Pilavı

Özbek Pilavı
08 Temmuz 2024
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Özbek Pilavı için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı baldo pirinç
  • Su
  • 50 gr kuş üzümü
  • 500 gr parça kuzu eti
  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr çam fıstığı
  • 300 gr kuzu kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/3 çay kaşığı toz karanfil
  • 1/3 çay kaşığı toz tarçın
  • 1/3 çay kaşığı toz kakule
Özbek Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Baldo pirinci iyice yıkayın ve süzgece alıp suyunu süzün. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin ve yumuşayana kadar suda bekletin.
  2. Küçük kesilmiş etleri yıkayıp tencereye alın ve üzerini aşacak kadar su ilave edip orta ateşte pişirin. Etler pişince varsa suyunu süzün.
  3. Etlere tereyağı ve çam fıstıklarını ekleyin. Çam fıstıkları kızarana kadar kavurun.
  4. Etleri pişirdiğiniz suyu 2.5 su bardağı dolusu olana kadar tamamlayıp tencereye ilave edin.
  5. Kıyma, kuş üzümü, tarçın, karanfil ve kakuleyi ilave edin. Yıkanmış pirinci ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. 10 dakika demlendirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, yüksek proteinli etli ve havuçlu özbek pilavı tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo