Lokum, şeker, su, sitrik asit ve nişasta ile hazırlanır, geleneksel bir Türk tatlısıdır. Tarihsel olarak bakıldığında tarihi çok eskilere dayanır. Kuru meyve ve kuruyemişler ile tatlandırılır. Bayramlarda ya da misafirliğe giderken götürülür. Genellikle Türk kahvesi yanında servis edilir. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz, hepsi birbirinden lezzetli 7 farklı lokum tarifini sizler için listeledik. İşte, 7 farklı lokum tarifi:
Sütlü lokum, irmik, nişasta, tereyağı gibi kıvam verici maddeler ile hazırlanan evde pratikçe hazırlayabileceğiniz bir lokum türüdür.
Türk lokumu, kahvelerinizin yanında servis edebileceğiniz, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, klasik bir lokumdur.
Sadece 3 malzemeli yapılışı kolay, lezzeti olay lokum tarifi ile karşınızdayız. Yalnızca kuru yemiş, kuru kayısı ve hindistan cevizi ile hazırlanan lokumları isteğe göre kakao ile tatlandırabilirsiniz.
Vişneli lokum, tatlı-ekşi tatları sevenlerin favori lezzetlerinden biri olacak. Kahve yanında servis edebilirsiniz.
Ayva, tarçın, hibiskus, şeker, su ve fındık ile hazırlanan bu tarif oldukça lezzetli. Rengi ile oldukça ilgi çekici olan bu lokuma bayılacaksınız.
Sultan lokumu ise, Osmanlı mutfaklarından günümüze kadar ulaşmayı başaran önemli tatlardan biridir. Eski zamanlarda bayram ziyaretlerinde ve konuk ağırlarken sunulduğu için geleneksel bir tarif haline gelmiştir.
En klasiğinden sadece lokum yapmak isterseniz bu tarif tam size göre. Sade lokumun içerisine damak tadınıza ve isteğinize göre kuruyemiş ekleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;