Hazır atıştırmalıklara doyamayanları böyle alalım.. Evdeki malzemelerle kendi cipslerini hazırlamaya ne dersiniz? Katkı maddesi kullanılmadığı için daha sağlıklı olan ev yapımı cipsler, dışarıda satılanları aratmayacak bir lezzette. Peki evde cips yapımı için hangi malzemeler gerekiyor? Yapacağınız cips çeşidine göre malzemeler değişiklik gösterse de, lezzetini arttırmak için kullanılan zeytinyağı, tuz, toz biber ve karabiber hemen hemen her tarifte yer alıyor. Ev yapımı cipsleri hazırlarken harcanan toplam süre ise yaklaşık 30-40 dakika arası. Cipslerin tadına baktıktan sonra, harcadığınız süre için 'bu lezzete kesinlikle değerdi' diyeceğinizden şüphemiz yok. Mutfağa geçip kolları sıvayın, işte birbirinden lezzetli ev yapımı 10 farklı cips tarifi:
Malzemeler;
Yapılışı: Patatesler güzelce yıkanır, kurulanır. Kabukları soyulur ve ince ince halka şeklinde doğranır. Kalan bütün malzemeler ile birleştirilir ve güzelce harmanlanır. Fırında 190 derecede 25-30 dakika kontrol edilerek pişirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Tortillalar cips için istenilen boyutta kesilir, zeytinyağı ve baharatlarla buluşturulur. 200 derece fırında 10-15 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Makarna haşlanır ve süzgeç ile suyu iyice süzülür. Haşlanan makarna un ve nişasta karışımına bulanır ve kızgın yağa atılır. Yağdan çıktığı gibi baharatlara bulanan makarna cipsi servis edilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Haşlanmış nohutların kabukları soyulur. Bir kaseye alınır ve kalan bütün malzeme ile harmanlanır. Bir tepsiye koyulur ve 200 derecede 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Pancarlar güzelce yıkanır, kurulanır. Kabukları soyulur ve ince ince halka şeklinde doğranır. Kalan bütün malzemeler ile birleştirilir ve güzelce harmanlanır. Fırında 200 derecede 15- 20 dakika kontrol edilerek pişirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Yufkayı tezgaha serilir ve cipsin hangi boyutta olmasını istiyorsanız ona göre kesilir. Bir kapta zeytinyağı ve baharatları iyice karıştırılır. Yufka parçalarını zeytinyağlı karışıma bulayıp fırın tepsisine dizilir. 180 derecede 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Kabaklar yıkanır, kabukları soyulur ve ince ince doğranır. Halka halka doğranan kabaklara sarımsak ezilir. Kalan bütün malzemeler ile birleştirilir ve güzelce harmanlanır. Fırında 160 derece de çıtır olana dek pişirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Havuçlar yıkanır, kabukları soyulur ve ince ince doğranır. Kalan bütün malzemeler ile birleştirilir ve güzelce harmanlanır. Fırında 160 derece de çıtır olana dek pişirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Elma yıkanır ve ince ince halka şeklinde doğranır. Yağlı kağıt üzerine dizilir. 160 derece fırında neredeyse 1 buçuk saat çıtır olana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Muz kabuğundan soyulur ve ince ince doğranır. Tuz, pul biber ve zeytinyağı eklenir ve iyice harmanlanır. 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Tarifler: Başak ÖNGEL
Şunlara da göz atın;