Etli Sebze Yemekleri: Doyurucu ve Nefis 17 Etli Sebze Yemeği

Etli sebze yemekleri nelerdir? Menülerinizi zenginleştirecek birbirinden farklı ve doyurucu 17 nefis etli sebze yemeği tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.
Etli Sebze Yemekleri: Doyurucu ve Nefis 17 Etli Sebze Yemeği
24 Nisan 2024, 22:18

Vitamin bakımından zengin olan sebze yemekleri, sağlıklı olduğu için sofralarımızdan eksik etmememiz gereken besinleri içerir. Eğer siz de sebze yemeklerine sofranızda daha fazla yer vermek istiyor, ancak 'Et yemeden doyamıyorum.' diyorsanız, etle zenginleştirilmiş birbirinden lezzetli tariflerimizden yararlanabilirsiniz. İşte, lezzetiyle tadı damağınızda kalacak, 'Bugün ne pişirsem?' sorusuna cevap olacak en doyurucu 17 etli sebze yemeği tarifi:

  1. Kıymalı Bezelye Yemeği


Kıyma ile zenginleştirilen bezelye yemeği, patates, havuç, soğan gibi farklı sebzelerden oluşur. Kısa sürede hazırlanan bu yemek, kalabalık sofralar için de idealdir. 

  1. Ekşili Patlıcanlı Doğrama


Kuşbaşı et, nohut ve patlıcan ile hazırlanan bu yemek, Antep mutfağıyla özdeşleşmiştir. Yapımında hem domates, hem de biber salçası kullanılır. Naneli tereyağı eşliğinde servis edilir.

  1. Etli Soğan Dolması


Dolma severlerin mutlaka denemesi gereken tariflerden biri olan soğan dolması, kıymalı pirinçli harç ile hazırlanır. Orta ateşte pişirilir. 30-35 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Etli ve Patatesli Ayva


Mevsimin et taze ayvalarıyla yapabileceğiniz bu yemek, kuzu eti, pirinç ve patates ile zenginleştirilir. Aroma katmak için, bir tutam tarçın eklemeyi unutmayın.

  1. Fırında Etli Lahana


Lahana sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Kuzu eti, beyaz lahana, lahana turşusu ve salçalı sos ile hazırlanan bu yemek, fırında pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir.

  1. Kabak Borani


Bal kabağı, kıyma ve yoğurt ile hazırlanan bu yemek, kış günlerinin vazgeçilmezidir. Maydanoz ile zenginleştirilir. Ortalama 30-35 dakika içinde hazırlanır. 

  1. Kabak Lazanya


İtalyan mutfağından dünyaya yayılan lazanya, kıyma ile hazırlanan bir yemektir. Lazanyayı, sebzeyle zenginleştirmek isteyenler, kabak ile hazırlayarak farklı tatlar keşfedebilir.

  1. Kavun Dolması


Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan kavun dolması, düğün, nişan gibi büyük törenlerde sunulan bir yemekti. Kıymalı pirinçli harç ile doldurulan bu yemek, şık sunumuyla kalabalık sofralara renk katar. 

  1. Kıymalı Pırasa Yemeği


Pırasa sevmeyenlerin bile mutlaka denemesi gereken bir yemekle karşınızdayız. Kıyma, havuç, biber ve pırasa ile hazırlanan bu yemek hem vitamin bakımından zengin, hem de düşük kalorilidir.

  1. Kıymalı Semizotu


Mayıs ayında tüketilmeye başlatan semizotu, genellikle salata yapımında kullanılır. Ancak farklı tarifler denemek isteyenler için, bulgur ve kıyma ile zenginleştirilmiş kıymalı semizotu tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. 

  1. Kıymalı Kabak Mantısı


Uzm. Dyt. Aslıhan Küçük Budak tarafından sunulan kıymalı kabak mantısı, diyabet hastaları için idealdir. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunulabilir.

  1. Kıymalı Yeşil Mercimek Yemeği


Demir deposu olarak da bilinen yeşil mercimeği, bu kez kıyma ile zenginleştirmeye ne dersiniz? Yalnızca 7 malzemeden oluşan kıymalı yeşil mercimek ile hem doyurucu, hem de sağlıklı bir menü hazırlayabilirsiniz.

  1. Kuzu Etli Enginar


Temizlenmiş enginar, kuzu eti ve soğan ile hazırlanan bu yemek, protein bakımından çok zengindir. İsteğe göre kuzu yerine farklı et çeşitleri de kullanılabilir.

  1. Kuzu Etli Şevketi Bostan


Böbrek sağlığına iyi gelen ve Ege mutfağında sık sık tüketilen şevketi bostan yemeği, kuzu etiyle zenginleştirilir. Bu yemeğin bir porsiyonu, yaklaşık 70 kalori değerindedir. Bu sayede diyet listelerine eklemek de mümkündür.

  1. Rulo Patates


Mutfaklarda sık sık kullanılan patatesi, bu kez kıyma, kapya biber ve baharatlarla zenginleştirdik. Şık sunumuyla hem göze, hem de damağa hitap eden rulo patateslerin üzerine kaşar peyniri eklemeyi unutmayın. 

  1. Sebzeli Makarna Pastası


Makarna yemeye doyamayanlar için de, nefis mi nefis bir önerimiz var. Havuç, domates, sarımsak gibi farklı sebzelerle zenginleştirilen kıymalı makarna pastasını, dilimleyerek servis edebilirsiniz.

  1. Tavuklu Karnıyarık


Türk mutfağı denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri olan ve kıymalı patlıcan ile hazırlanan karnıyarığı, bu kez tavuklu versiyonuyla sizlere sunuyoruz. Hazırladığınız tavuklu karnıyarığı, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Etli fırın yemekleri
  2. Etli salata tarifleri
  3. Dana etli tarifler
  4. Kök sebze tarifleri
  5. Nefis et yemekleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo