Sütlü tatlılar genellikle hafif olmaları sebebi ile birçok kişinin tercihi oluyor. Hafif olmalarının yanı sıra oldukça lezzetli olan sütlü tatlılar her sofraya çok yakışıyor. Sizler için Dünya ve Türk mutfağından lezzetli sütlü tatlıları derledik. İşte, birbirinden lezzetli, en güzel, 20 farklı sütlü tatlı:
Klasik sütlaçtan farklı olarak bakliyatlarla hazırlanan yörük sütlacının kökeni çok eskiye dayanır. Yapımında buğday, nohut, mercimek gibi kuru bakliyatlar kullanılır.
Danimarka mutfağına ait olan sütlü bir tatlıdır. Farklı lezzetler denemek isteyenler mutlaka bu tarifi denemeliler.
Magnolia, hafif sütlü muhallebisi ve çıtır bisküvi parçalar ile hafif ve sevilen bir tatlı. Mevsim meyvelerine göre birleştirerek tüketebileceğiniz bu lezzete bayılacaksınız.
Gluten içermeyen krem şokola, süt, mısır nişastası ve pirinç unu ile hazırlanır. Kakao ve çikolata ile tatlandırılan glutensiz krem şokolanın üzerini, sevdiğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Süt, nişasta ve çilekli sos ile hazırlanan bu muhallebi, hafifliği ile bilinir. Hazırlaması 30, pişirmesi 30 dakika süren çilek soslu muhallebi, buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.
İtalyan mutfağının klasiklerinden panna cotta, süt ve krema ile hazırlanır. Kıvamını jelatinden alır. Damak tadınıza göre hazırladığınız sosu değiştirebilirsiniz.
Portekiz mutfağından dünyaya yayılan pastel de nata, 'yumurta tartı ve belem turtası' isimleriyle de bilinir. Tabını milföy, iç harcı ise yumurtalı ve sütlü bir karışım ile hazırlanır.
Gerçek tavuk göğsü oldukça lezzetli, klasik lezzetlerden biridir.
Ege bölgesinde sıklıkla karşılaştığımız sakızlı muhallebiyi bir de evde deneyin. Mükemmel lezzetli ile çok seveceksiniz.
Ramazan ayı tatlısı diyince akıllara gelen sütlacı karadutlu ve beyaz çikolatalı şekilde mutlaka denemelisiniz.
Türk mutfağının iki klasiği birleşiyor ve sonucunda mükemmle lezzetli bir tatlı ortaya çıkıyor. Muhallebinin yumuşaklığı ve kadayıfın çıtırlığına bayılacaksınız.
Fransız mutfağından dünyaya yayılan creme brulee, az malzemesi ve pratikliği ile çok sevilir. Sütlü lezzetli muhallebi üzerinde eritilmiş şeker ile klasik lezzetlerden biridir.
Hem adıyla, hem de tadıyla Türk mutfağının en geleneksel tatlılarından biridir keşkül. Süt, şeker ve sübye ile hazırlanır.
Yumurta ve sütün yoğun olarak kullanıldığı krem karamel tatlısı da, Fransız mutfağının bir eseridir. Muhallebi ile benzer bir kıvamda sunulan creme caramel, yalnızca 6 malzemeden oluşur.
Türk mutfağı tatlıları denildiğinde akla ilk gelenlerden sütlaç sütlü ve lezzetli bir tatlıdır. İster yanık ister sade olarak hazırlayabilirsiniz. Sübyeli versiyonu için tarifimize göz atabilirsiniz.
Muhallebinin ana malzemeleri nişasta ve süttür. Basit ve klasik bir tarif olan muhallebiyi damak tadınıza göre zenginleştirebilirsiniz.
Dünyanın en popüler tatlılarından biri de trileçedir. Yapımında manda, inek ve keçi olmak üzere 3 farklı süt kullanılır. Üzeri ise karamelli sos ile zenginleştirilir.
Un, süt ve tereyağı ile hazırlanan sultan lokumu, hindistan cevizine bulandıktan sonra kürdana batırılarak servis edilir.
Bursa mutfağıyla özdeşleşen süt helvası, yalnızca 6 malzeme ile hazırlanır. Hazırlaması 10, pişirmesi 20 dakika süren süt helvasını, kavrulmuş fıstık ile süsleyebilirsiniz
Ramazan'ın sultanı olarak bilinen cevizli güllacı, çilek ve fındık parçaları ile süsleyebilirsiniz. Oldukça hafif ve serinletici bir tatlıdır.
Şunlara da göz atın;