Nar, insanoğlunun bildiği en eski meyvelerden biri olup birçok farklı kültürde sembol olmuştur. Dışı pürüzsüz ve kırmızı, parlak kırmızı tohum kümelerinden oluşur. Narlar ağustos ayının sonundan aralık ayına kadar mevcuttur; ekim ve kasım ayları en önemli aylardır. Meyvesi yaklaşık bir elma büyüklüğündedir ve çoğunlukla kırmızı renkte olmasına rağmen kösele kabuğu sarı-turuncudan koyu kırmızımsı-mora kadar değişebilir.
Narlar olgunlaşıp yemeye hazır şekilde pazarlara sevk edilir. (Toplandıktan sonra olgunlaşacak bir meyve değildirler, bu nedenle hasat edildikten sonra şeker geliştirmeye devam etmezler.) Boyutuna göre ağır, zengin, taze bir renge sahip, daha hafif bir nar olan dolgun ve yuvarlak meyveler arayın. Tohumların az miktarda meyve suyu içerdiği anlamına gelir. Ayrıca kesik ve kusurlardan arındırılmış olmalıdır. Kabuğu pürüzlü, büzüşmüş veya gözle görülür morlukları olan narlardan kaçının. Eğer aradığınız meyve suyu ise, büyük olanı tercih edin; daha büyük meyveler daha fazla meyve suyu vaat eder.
Kesildikten sonra serçe parmağınızın büyüklüğünde olan tohum keselerini bulacaksınız. Tohum görünüm olarak mısır tanesine çok benzemektedir ancak kırmızımsı, biraz yarı saydam ve daha ince bir kabuğa sahiptir. Beyaz özlü zar çok fazla yer kaplamamalı; bol çekirdekli ve meyve suyuyla dolu bir nar istiyorsunuz. Tohumlar kırmızıysa ancak özünün kenarları biraz kahverengi ise, tohumların kullanılmasında sakınca yoktur. Ancak tohumlar kahverengimsi renkteyse ve yumuşak ve yumuşak görünüyorsa, onları atmak zorunda kalacaksınız. Hem iyi hem de kötü tohumlara sahip bir narla karşılaşabilirsiniz; kırmızı tohumları yemek ve kahverengi tohumları atmak tamamen güvenlidir.
Narlar bütün halinde, direkt güneş ışığı almayan, serin bir yerde saklanmalı; burada birkaç hafta sürecekler. Buzdolabına konursa meyve iki ay veya daha fazla dayanır. Tohumlar soğutulursa bir hafta veya daha uzun süre taze kalır ve hava geçirmez bir torbada bir yıla kadar dondurulabilir. Taze meyve suyu buzdolabında saklanmalı ve iki ila üç gün içinde kullanılmalı veya dondurulup altı ay içinde kullanılmalıdır. Nar suyu, soslara karıştırılmaktan keklere kadar çeşitli tariflerde kullanılabilir.
Şunlara da göz atın;