Deniz tutması, iç kulak, göz ve vücudun derin dokularından gelen uyarıların koordine olmaması yüzünden oluşan bir durumdur. Hareket hastalığı olarak da bilinen deniz tutması, kişinin dengesinin bozulmasına yol açar. Deniz tutması belirtileri mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma olarak ortaya çıkar. Bunun dışında panik, huzursuzluk ve terleme gibi sorunlar da görülebilir. Peki, deniz tutması nasıl geçer ve nasıl önlenir? İşte, deniz tutmasına iyi gelen besinler:
Deniz tutmasına iyi gelen besinlerin başında zencefil vardır. Küçük miktarda zencefil kökü çiğnemek mide bulantısının geçmesine yardımcı olur. Zencefil kökü yerine zencefil tabletleri de işe yarayan yöntemlerden biridir.
Deniz tutmasına karşı bol bol su için. Ayrıca güneşten ve sıcaktan uzak olan ortamlarda oturun. Su içerek midenizin rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
Deniz tutmasına iyi geldiği söylenen besinlerden biri de adaçayıdır. Sindirim sistemini rahatlatan adaçayı, hem sakinleşmenizi, hem de mide problemlerinin giderilmesini sağlar. 1 fincan adaçayı içmek, deniz tutmasına iyi gelebilir.
Deniz tutmasını önlemek için, yolculuğa çıkmadan önce mutlaka bir doktora danışın. Doktorun sizin için belirlediği ilaçlar sayesinde daha rahat bir yolculuk yapabilirsiniz.
Önemli Not: Deniz tutması yaşayan kişilerin dengesinde bazı sorunlar görülebilir. Bu yüzden deniz tutması yaşayan kişilerin can yeleği giymesi ve tehlikeli bölgelerde (teknenin kenarlarında) dolaşmaması gerekir.
Şunlara da göz atın;