Hepimiz güçlü saçlar ve parlak bir cilt isteriz. Sağlıklı, parlak bir cilt ve parlak saçların anahtarı sadece ürünler ve pahalı tedaviler değildir; Aynı zamanda vücudunuzu kalıcı bir etkiye sahip besin açısından yoğun yiyeceklerle beslemektir. Sağlıklı doymamış yağlar, özellikle omega-3 yağ asitleri açısından zengin yiyecekleri dahil etmek dengeli bir diyet için olmazsa olmazdır ve ayrıca cilt ve saç için özellikle faydalıdır.
Cevizler, cilt hücre bariyeri içinde nemi hapsederek onları zararlı UV ışınlarına karşı daha dayanıklı hale getirir. 14 ceviz, yaklaşık 2570 mg omega-3 yağ asidi içerir. Bu nedenle, tahıl/lor/salata kaselerinizi bu kuruyemişlerle doldurmak veya sade olarak tüketmek sizin için son derece faydalı olabilir.
Keten tohumu gibi tohumlar yüksek miktarda omega-3 yağ asitleri içerir. Keten tohumları omega-3 yağ asitleri açısından zengindir ve cildiniz ve saçınız için oldukça faydalıdır. Cildin beslenmesine yardımcı olur ve saç hasarını ve dökülmesini önler. Aslında, bu tohumlar aynı zamanda magnezyum, demir ve lifle doludur ve yüksek kolesterolle savaşmaya ve hücrelerinizi metabolik süreç sırasında üretilen zararlı serbest radikallerden korumaya yardımcı olabilir.
Soya fasulyesi, vegan mutfaklarında çok popüler olan bir baklagildir. Soya fasulyesi sadece proteinle dolu değil, aynı zamanda iyi miktarda omega-3 yağ asidi de içerir. Düzenli alım, kuru ve hasarlı saçlara parlaklık ve ışıltı katabilir.
Yağlı balık, hem donuk ten hem de dökülen saçlara hitap eden bir cilt bakımı süper gıdasıdır. Somon, uskumru, ton balığı, ringa balığı ve sardalya gibi balıklar omega-3 açısından zengin kaynaklardır. Bunları günlük diyetinize dahil etmek cildinizi içten nemli ve beslenmiş tutabilir. Bunları tüketmenin en iyi yolu buharda pişirmek, ızgara yapmak veya sotelemektir.
Chia tohumları, ALA omega-3 yağ asitlerinin mükemmel bir bitki bazlı kaynağıdır. Chia tohumları, salatalarda veya smoothielerde bir bileşen olarak kullanılabilir veya süt veya yoğurtla karıştırılabilir. Ayrıca, chia tohumları magnezyum, selenyum ve manganez gibi çeşitli mikro besinlerin zengin bir kaynağıdır. Ayrıca bu tohumları bir bardak suya koyup içebilir veya smoothielerinize, salatalarınıza, yoğurdunuza ekleyerek maksimum fayda sağlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;