Café con leche İspanyolların yaptığı sütlü bir kahvedir. İspanyollar genellikle büyük bir fincan café con lecheyi doyurucu bir kahvaltıya tercih ederler. Bir İspanyol gibi café con leche hazırlamak istiyorsanız, işte yapmanız gerekenler;
Uygun ve sert kavrulmuş kahvelerden seçin ve taze çekirdek kullanmaya özen gösterin. Sert kavurma kahveyi güçlü ve yoğun yapar. Hazır paketler yerine aldığınız evde anlık öğüttüğünüz kahve çekirdeklerini tercih etmeye çalışın.
Musluk suyunda çok fazla mineral ve klor içerir. Bu da sert su anlamına gelir ve sert su ile yapılan kahvenin tadı iyi olmaz. Kahve yapmak için şişe su ya da filtrelenmiş su tercih edin.
Espresso yapmanız için büyük ve pahalı makinalardan almanıza gerek yok. Eğer mümkünse moka po ile ev tipi espresso elde edebilirsiniz. Bunlara uygun malzemeleriniz yoksa yoğun bir instant kahve ya da yoğun bir filtre kahve ile deneyebilirsiniz.
1. Adım: Kahveyi Doldurun
Alt kısmı soğuk suyla doldurmanız yeterlidir. Ortadaki metal filtre alanını ince çekilmiş kahve ile doldurun ve parçaları birbirine vidalayın. Cezveyi ocağa koyun ve su kaynayıp üst hazneye dolana kadar ısıtın. Ses geldiğinde kahveniz hazırdır. Kapağını açtığınızda üst kısmı kahve ile dolmuş olacaktır.
2. Adım: Sütü Isıtın
Sütü ısıtın ya ocakta ya da bir bardak içerisinde mikrodalgada ısıtabilirsiniz. Mikrodalga da ısıtacaksanız dikkatli olmanızı öneririz ısı hızla yükselip süt taşabilir. Tercihen sütü ısıtırken karıştırarak köpük yapabilirsiniz.
3. Adım: Birlikte Karıştırın
Süt ısındıktan, kahve olduktan sonra sıra ikisini birleştirmekte. Kupanın yaklaşık 1/3’üne kahve kalan 2/3 kısmına ise süt koyun. Önce sütü sonrasında kahveyi koymanızı öneririz. Damak tadınıza göre kahve ya da süt miktarının oranlarında değişiklik yapabilirsiniz.