Ana malzemesi tavuk olan tarifler yapmadan önce tavuğu daha iyi pişirmek ve istediğiniz şekilde parçalara ayırmak için bilmeniz gereken püf noktalarını not edin. 'Bütün tavuk nasıl parçalanır? Tavuk nasıl temizlenir?' sorularını sizler için derledik. Tavuğunuzu pişirmeye hazır hale getirdikten sonra birbirinden lezzetli tavuk tariflerimizle sofralarınızı taçlandırın. İşte, bütün tavuğu parçalama yöntemleri:
Tavuğu sırtüstü tezgaha yatırdıktan sonra bir bacağı gövdeden çekerek açın ve tavuk makasıyla kesip mafsalı ortaya çıkarın. Mafsalın yerini belirleyip keserek bacağı ayırın. Aynı işlemi diğer bacakta tekrarlayın. Bacağı kalçaya bağlayan mafsalı bulduktan sonra ucundan sıkıca tutup makasla iki parçaya ayırın. Aynı işlemi diğer bacak için de tekrarlayın.
Bir kanadı kavrayıp gövdeden çekin. Makasla deriyi keserek omuz mafsalını ortaya çıkarın. Daha sonra mafsaldan kesip kanadı ayırın. Tavuğu ters çevirin. Mutfak makasıyla sırt kemiğinin kenarından başlayıp boyun boşluğuna kadar kesip çıkarın. Aynı işlemi diğer tarafa da uygulayın. Parçayı tavuk suyu yapmak için saklayabilirsiniz.
Makasın kapalı ucunu göğüs kemiğini örten deri boyunca ilerletin. Göğsü yukarı doğru kıvırarak kemiğin ortaya çıkmasını sağlayın. Kemiği keserek veya çekerek çıkarın. Göğüs etini makasla ortadan boylamasına iki parçaya bölün. Böylece bir tavuktan 8 parça ve ayrıca sırt kemiği çıkaracaksınız.
Şunlara da göz atın;