Muzlar çok hızlı yumuşayarak renk değiştirir. Kahverengileşen ve yenmeyen muzları farklı tariflerde değerlendirmek muzları ziyan etmemenin en iyi yollarından biridir. Dondurucudan çıkardıktan sonra muzları tariflerinize dahil edebilirsiniz. Özellikle banana bread muzlar ile yapılabilecek en lezzetli keklerden biridir.
Muzlarınızı dilimlenmiş veya bütün olarak dondurmanın birkaç yolu vardır. Her iki durumda da, biraz fazla olgunlaşana ve kabuklarında güzel kahverengi lekeler oluşana kadar bunu yapmak için beklemek isteyeceksiniz. Bu lezzetlerinin en belirgin olduğu zamandır. Genel olarak, muzlarınızı bütün olarak dondurmak isteyeceğiniz tek zaman, onları muz ekmeğinde kullanmayı planlıyorsanız. Dondurduktan sonra, genellikle yaptığınız gibi ezmeden önce donmuş muzları çözmeniz ve soymanız yeterlidir.
Bununla birlikte, donmuş muzlarınızı sabah smoothie'lerinizde kullanmak istiyorsanız, onları dilimlemenin yolu budur. Donmuş yiyecekler, blenderinizin bıçaklarında gerçekten zor olabilir ve bu da onların normalden çok daha hızlı körelmesine neden olabilir. Yani, muzlarınızı soyup dilimleyerek saklayabilirsiniz. Tek tek donmaları için bir tepsiye koyduğunuzdan emin olun, böylece hepsi birbirine yapışmaz; Bu şekilde, ihtiyacınız olduğu kadar çok parça alabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;