Güneşin kavurucu sıcağında terleme ve bitkin hissetmenin, aşırı sıcak yaz aylarında su alımınızı artırmanızı gerektirdiği gerçeğini inkar edemeyiz. Ancak kış mevsiminin sizi susuz bırakabileceği ve daha fazla su içmeniz gerektiği gerçeğini unutmamalıyız. Günlük su ihtiyacını karşılamazsanız, vücudunuzda bazı sorunlar görülmeye başlayabilir. Bu durum zamanla tüm organlarınızı etkiler. Bu yüzden kış aylarında da yeterince su içtiğinizden emin olun.
Soğuk hava, oda sıcaklığında su içtikten sonra hissettiğiniz üşümeden uzak durmanızı sağlıyorsa, bir termos içinde ılık su bulundurun. Bu şekilde, dişlerinizin birbirine çarpması gibi yan etkiler olmadan yudumlamaya devam edebilirsiniz. Ancak suyun çok sıcak olmamasına dikkat edin, çünkü sizi daha da susuz bırakabilir.
Çorbalar kışa, meyve suları da yaza benzer. Sebze özlerinin iyiliğiyle dolu, vitamin ve minerallerle dolu ve tabii ki yüksek su içeriğine sahip olan ev yapımı çorbaları kışın içmek, size sağlıklı bir besin dozu verirken su alımınızı artırabilir.
Yeşil çay doğal bir diüretiktir, bu da çok fazla içildiğinde vücudunuzdan su ve elektrolitleri atabileceği anlamına gelir. Çözüm? İlk olarak, yeşil çayınızı yapmak için ılık su kullanın. İkinci olarak, biraz tat için çay poşetini sadece bir veya iki kez daldırın. Üçüncüsü, su alımınızı artırmak ve yerine koymak için kullanın.
Ispanak gibi yeşil sebzeler su içeriği açısından zengindir. Bu nedenle, daha fazla yeşil sebze yemek, susuz kalmamanıza da yardımcı olabilir. Salatalık, marul, kabak, brokoli, domates ve yeşil biber gibi sebzeler de su içerir.
Alarmlar kurun, su içme hedefi uygulamaları kullanın, su şişenizi her zaman gözünüzün önünde bulundurun. Temel olarak, kendinize su içmeniz ve susuz kalmamanız gerektiğini hatırlatmak için ne gerekiyorsa yapın. Günde en az sekiz ila 10 bardak su içtiğinizden emin olun.
Şunlara da göz atın;