İftardan sonra çayın yanında tüketebileceğiniz nefis şerbetli tatlılara kim hayır diyebilir ki? Her biri defalarca mutfaklarda denenmiş, sofralardaki yerini korumuş ve herkes tarafından sevilmiş birbirinden lezzetli tariflerimiz var. Ramazan sofraları için hem nefis, hem de kolayca hazırlayabileceğiniz şerbetli tatlıları yazımızda derledik. Hazırladığınız tatlıları sade, kaymak veya dondurma ile sunmak tamamen sizin zevkinize kalmış. Listemizde verilen tatlıları ilham alabilir, daha fazlası için tatlı tarifleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Sofraları renklendirmek ve sevdiklerinizi şımartmak için kolları sıvayıp mutfağa geçme vakti. İşte, ramazana özel 10 kolay şerbetli tatlı:
Arta kalan ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yoluyla listemize başlıyoruz. Ana malzemeleri bayat ekmek, süt ve şerbet olan bayat ekmek tatlısını hazırlamak 10, pişirmek ise 25 dakikadır.
Yalnızca üç malzemeyle hazırlanan incir tatlısının yapımında kuru incir, ceviz içi ve su kullanılır. Tatlı yapımında şeker yerine incirlerin doğal tadından yararlanılır. Hafif tatlar sevenler için ideal bir tariftir.
Ortalama 30-35 dakika içerisinde sofralardaki yerini alan parmak tatlısı, ağızda dağılan kıvamıyla her zevke hitap eder. İsmini, şeklinden alan parmak tatlısını dondurma ile servis edebilirsiniz.
Ermeni mutfağından dünyaya yayılan revani, Osmanlı'dan miras kalan lezzetler arasında yer alır. Hazırlaması 20, pişirmesi 15 dakika olan revani, bazı yörelerde 'sünger tatlısı' olarak da bilinir.
En popüler tatlılar arasında yer alan kemalpaşa tatlısı, Bursa yöresi ile özdeşleşmiştir. Yumuşak dokusu ve lezzetiyle sofraların yıldızı olan kemalpaşa tatlısını, kaymak ile birlikte sunabilirsiniz.
Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan lokma, kalabalık sofraların tatlısı olarak bilinir. Genellikle doğum, bayram gibi törenlerde ikram edilir. Farklı tatlar denemek için, lokmaları çikolata sosu ile doldurabilirsiniz.
Hem adıyla, hem de tadıyla herkes tarafından beğenilen bir tarifle karşınızdayız. Hazırlama süresi 10, pişirmesi 15 dakika olan şekerpareyi, fındık ve bademle süsleyebilirsiniz.
Ana malzemeleri irmik, un ve şerbet olan irmik tatlısı, ortalama 40-45 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Hint ve Yunan mutfağında da ilgi gören şerbetli irmik tatlısını, şeftali ve elma dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
Tuzsuz lor peyniri, irmik ve un ile hazırlanan sirene tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en sevilen lezzetlerden biridir. Ramazan ayında çok rağbet gören sirene tatlısını, dondurma ve böğürtlen ile birlikte sunabilirsiniz.
İsmini, şeklinden alan gül tatlısı Kayseri mutfağına özgün bir lezzettir. Hazırlaması 20, pişirmesi 25 dakika olan gül tatlısı, genellikle düğün, bayram ve iftar sofralarında ikram edilir.
Şunlara da göz atın: