Hostes olarak çalışırken, pastacı olma hayaliyle 2014’te işinden istifa eden Bingül Mete, profesyonel pastacılık eğitimi alarak 2015’ten bu yana pastacı şefi olarak 3. dalga kahvecilerle çalışmaktadır. Bingül Mete, yılbaşı sofralarınız için en sevilen tarifleri paylaştı.
Süt, karbonat, tarçın, karanfil ve zencefil ile hazırlanan gingerbread cookie, yılbaşı sofralarında mutlaka olması gereken tariflerden biridir. Üzerini royal icing ile süsleyebilirsiniz.
Yılbaşı denildiğinde akla gelen lezzetlerden biri de, kütük pastadır. Pandispanya, mascarpone kreması ve bitter çikolata ganaj ile hazırlanan kütük pastayı, sevdiğiniz lezzetlerle süsleyebilirsiniz.
Yumurta sarısı, tereyağı, un ve kakao ile hazırlanan sable bretonu, cream mousse ve kestane püresi ile zenginleştirerek mükemmel bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Üzerine yıldız kurabiye eklemeyi unutmayın.
Yaban mersini, kuru üzüm, vişne, kuru dut ve kuru kayısı ile hazırlanan yılbaşı keki, krema ve pudra şekeri ile tatlandırılır. Buzdolabında 15 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir.
Zencefilli kek, frambuazlı jöle, vanilya kreması ve kestane kreması ile hazırlanan bu tatlı, ortalama 2 saat içinde sofralardaki yerini alır. Süsleme detaylarını kendi zevkinize göre şekillendirebilirsiniz.
Yazar:
Bingül Mete
Şunlara da göz atın;