Sütlü tatlılar, hafifliği ile Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Bayram sofralarında genellikle şerbetli tatlılara yer versek de, bu kez bir değişiklik yapıyor ve mutfağımızda sütlü tatlıları konuk ediyoruz. Özellikle hafif ve pratik tatlı yapmak isteyenlerin tercihi olan sütlü tatlılar ile siz de sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. İşte, bayram sofralarına çok yakışacak 15 sütlü tatlı tarifi:
Osmanlı mutfağından günümüze miras kalan keşkül, bayram denildiğinde ilk akla gelen tariflerden biridir. Yalnızca 7 malzemeden oluşan keşkülü, 30 dakika içinde hazırlayabilirsiniz.
Süt ve krem şanti ile hazırlanan saray sarması, ismini rulo şeklinde sarılmasından almıştır. Videolu anlatımıyla saray sarması tatlısını kolayca hazırlayabilirsiniz.
Bursa mutfağıyla özdeşleşen süt helvası, un ve süt ile hazırlanır. Porsiyonu yaklaşık 280 kalori olan bu helvayı, adım adım anlatımıyla kısa sürede hazırlayabilir ve misafirlerinize sunabilirsiniz.
Yalnızca 5 malzemeden oluşan pirinç unlu muhallebi, yaklaşık 345 kaloridir. Bu yüzden küçük porsiyonlarda sunulması önerilir. Üzerini tarçın ile süsleyebilirsiniz.
Tavuk göğsünün karamelize edilmiş hali olarak da bilinen kazandibi hem şık sunumu, hem de lezzetiyle herkese hitap eder. Oda sıcaklığında soğutulduktan sonra servis edilir.
Kek, muhallebi ve şerbet ile hazırlanan bu tatlı, çilek dilimleriyle hazırlanan jöle ile süslenebilir. İsteğe göre çilek yerine farklı meyveler de kullanabilirsiniz.
Bayramda farklı tatlılar denemek isteyenler için, buğday, kuru üzüm ve zerdeçal ile hazırlanan yörük sütlacı tarifini öneriyoruz. Hem bol malzemeli, hem de çok lezzetli bir tatlıdır.
İtalyan mutfağından dünyaya yayılan panna cotta, süt, krema ve jelatin ile hazırlanan bir tatlıdır. İsteğe göre üzerine böğürtlen, frambuaz gibi meyvelerle sos yapılabilir.
Süt, nişasta ve çilekli sos ile hazırlanan muhallebi, özellikle çocukların favori tariflerinden biridir. Üzerini nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
Muhallebi, kıtır bisküvi ve meyve ile hazırlanan ibiza tatlısı, son yılların en popüler tariflerinden biridir. Tarifte kepekli veya yulaflı bisküvi kullanılabilir.
Muhallebiyi tek başına sunmak istemeyenler için de bir önerimiz var. Alt ve üst tarafını tel kadayıf ile zenginleştirebileceğiniz kadayıflı muhallebinin porsiyonu, 200 kalori değerindedir.
New York pastanelerinin meşhur tatlısı olarak bilinen magnolia, son yıllarda ülkemizde en çok ilgi gören tatlılardan biridir. Ortalama 25 dakikada hazırlanır, dinlendirildikten sonra servis edilir.
Evde kendi pudingini hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Muz dilimleri ile zenginleştirilen pudingi, ortalama 30 dakika içinde hazırlayabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz.
Danimarka'nın geleneksel lezzetlerinden biri olan bu tatlı, aslında Noel zamanı sunulur. Ancak kalabalık bayram sofraları için de uygundur. Risalamande tatlısını vişneli sos ile lezzetlendirebilirsiniz.
Kırmızı meyveler ile hazırlanan muhallebi, su, nişasta ve un ile hazırlanır. Videolu ve resimli anlatımıyla kırmızı meyveli muhallebiyi kolayca hazırlayabilirsiniz.
Badem sütü, çilek, bal ve yulaf ile hazırlana puding, şekersiz ve unsuz olduğu için diyet listelerine eklenebilir. Videolu anlatımıyla unsuz şekersiz çilekli pudingi, kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
Dünyanın en sevilen tatlılarından biri olan trileçe, sütlü şerbet, yumuşacık kek ve sos ile hazırlanır. Üzerine karamel sosu veya frambuaz sosu ekleyebilirsiniz.
Yalnızca 5 malzemeden oluşan incir uyutması, süt ve kuru incirle hazırlanır. Ceviz ve antep fıstığı ile süslenir. Porsiyonu yaklaşık 125 kalori değerindedir.
Şunlara da göz atın;