Ayçiçeği tohumları, bu parlak renkli bitkinin yenilebilir tek kısmı değildir. Ayçekirdeği yol gezileri için mükemmel atıştırmalıklar olsa da, bu yaygın olarak bulunan örneğin yaprakları, yaprakları ve sapları da yenebilir. Arka bahçenizden koparılıp yıkanıp yemek için mutfağınıza götürülebilen diğer bitkiler ve çiçekler gibi, ayçiçeği de bu akşamki yemeğe ilginç bir unsur katabilir. Ve bu kadar çok vitamin ve mineral ile ayçiçeği, hazırladığınız yemeklere ekstra sağlık artırıcı faydalar eklemenin kolay bir yolu olabilir.
Ayçiçeklerini salatalarınıza dahil etmeyi, diğer taze yeşilliklerle karıştırmayı veya evde sakinleştirici bir çay yapmayı deneyin. Ayçiçeklerinin yaprakları acı olabileceğinden, onları diğer malzemelerle birleştirmek veya tercih ettiğiniz tatlar için baharat ve yağlarla telafi etmek en iyisidir. Güzel sarı yapraklar pasta süslemesi için mükemmeldir ve sapları, yaprakları ve kullanmadığınız tomurcukları daha sonra yemek için saklayabilirsiniz.
Topladığınız ayçiçeklerini yemeden önce, bitkinin organik olarak yetiştirildiğinden ve potansiyel olarak zararlı olabilecek herhangi bir madde veya böcek ilacı içermediğinden emin olmak en iyisidir. Ayçiçeğinin temiz olduğundan emin olduktan sonra, çiğ ayçiçeği saplarını kereviz çubukları gibi yiyebilir ve kesilen parçaları fıstık ezmesine veya krem peynire batırabilirsiniz. Veya enginar gibi genç ayçiçeği tomurcukları hazırlamayı deneyin, yumuşayana kadar pişirin ve tuz, karabiber ve yağ ile tatlandırın.
Malzemeyi yavaş yavaş diyetinize ekleyerek başlayın - önce ayçiçeği tohumlarını tabakların üzerine serperek, ardından topladığınız yaprakları döverek ve kızartarak. Ayçiçek yağı, kızartılmış ekmek parçalarının üzerine sürülebilir ve üzerine bal ve tarçın serpiştirilerek atıştırmalık veya sabah yemeği olarak tadını çıkarabilirsiniz. Her zaman olduğu gibi, diyetinize yeni yiyecek maddeleri eklerken, malzemeyi diğer yemeklere dahil etmeden önce beklenmedik alerjileri gözlemlemek için zaman tanıyın.
Şunlara da göz atın;