Aşırı pişmiş yumurtalar sabah rutininizi kolayca bozabilir ve sizi sinirli ve aç bırakabilir. Ancak aşırı pişmiş yumurtaları çöpe atmanız gerekmez. Aslında mutfakta yaratıcılık için bir fırsat bile sunabilirler.
Yumurta haşlanırken ya da çırpılırken hızla katılaşabilir. Hemen çöpe atmak yerine yumurtayı değerlendirmek kesinlikle iyi bir yoldur. Aşırı pişmiş omlet, haşlanmış veya kızarmış yumurtaları lezzetli ve hatta lezzetli hale getirecek ipuçlarını ele almak için buradayız. Çiğnenebilir dokuyu gizleyebilecek hızlı soslar hazırlamaktan, aşırı pişmiş yumurtalarınızı, kusurlarının fark edilmediği daha büyük tabaklara dahil etmeye kadar, yemeğinizi kurtaracak, hatta güçlendirecek bir sürü yöntemimiz var. İşte, aşırı pişmiş yumurtaları kurtarmanın 10 yolu:
Çırpılmış yumurta, çoğumuzun sayısız kez pişirdiği bir kahvaltı favorisidir, ancak bir şekilde göz açıp kapayıncaya kadar kabarık ve nemli durumdan kuru ve aşırı pişmiş duruma geçebilirler. Kendinizi hedeflediğiniz yumuşak, bulut benzeri lorlardan ziyade mutfak süngerine benzeyen bir tavada yumurtaya bakarken bulursanız korkmayın.
Kavrulmuş çırpılmış yumurtalara bir miktar süt veya bir parça krem peynir ile tekrar nem ekleyin. Hem süt hem de krem peynir, yumurta karışımınıza nemi yeniden kazandırmaya yardımcı olan ve iştah açıcı kurulukla mücadele eden su, yağlar ve proteinler içerir. Süt, pıhtılaşmış proteinleri seyrelterek dokuyu daha yumuşak hale getirir. Daha zengin bir tat için krem peynir, aşırı pişme belirtilerini maskeleyebilecek kremsi bir tada ve dokuya katkıda bulunur.
Lastik gibi yumurtaları saklamanın bir başka yolu da onları zengin bir sosa dönüştürmektir. Yumurta ve tereyağından oluşan pürüzsüz bir makarna sosu, bir yemeği gurme statüsüne yükseltebilir. İşin sırrı, yumurtanın emülsifiye edici gücü ve tereyağının zengin, eriyen kalitesidir. Birlikte çeşitli yemeklere nem katan ipeksi, lezzetli bir sos yaratabilirler.
Uygulamak için fazla pişmiş yumurtalarınızı alın ve bir karıştırıcıya koyun. Damak zevkinize göre bir veya iki yemek kaşığı tereyağı ekleyin. İsterseniz ekstra lezzet için biraz otlar, sarımsak veya peynir ekleyin.
Maydanoz, frenk soğanı ve fesleğen, yumurta-tereyağı sosu için mükemmel bitki seçenekleridir. Maydanoz taze, temiz bir lezzet katarken, frenk soğanı çeşitli yemekleri tamamlayan hafif, soğan benzeri bir tat sunar. İtalyan havası için fesleğen, özellikle biraz domates eklerseniz, makarnayla son derece iyi uyum sağlayan tatlı, aromatik bir dokunuş sağlar. Karışım pürüzsüz, sos benzeri bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Makarna ile birleştirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Talihsiz aşırı pişmiş yumurtalarınızı neden enfes, kremalı bir yumurta salatasına dönüştürmüyorsunuz? Aşırı pişmiş haşlanmış yumurta, kendi başına dilimlemek ve servis etmek için ideal değildir, ancak yumurta salatasına dönüşmek için en iyi adaydır. Hafif sert dokuları, püre haline getirildiğinde ve doğru mayonez, hardal ve baharat karışımıyla birleştirildiğinde sorun yaratmaz. Bu bileşenler bir araya gelerek yumurta pişirmede daha önce yapılan yanlış adımları gölgede bırakan kremsi, keskin bir karışım oluşturur.
Yenilemeye başlamak için fazla pişmiş yumurtalarınızı soyun ve bir kaseye koyun. Bunları küçük, ufalanan parçalara ayırmak için bir çatal kullanın. Daha sonra kremalılık için mayonez ekleyin. Biraz lezzet katmak için biraz hardal ekleyin, Dijon veya tam tahıllı hardallar burada özellikle işe yarar. Son olarak, ekstra lezzet için tuz, karabiber ve belki bir tutam kırmızı biber veya dereotu ekleyin. Kalın, iştah açıcı bir karışım elde edene kadar her şeyi iyice karıştırın. Yumurta salatanızın kızarmış ekmek üzerinde, dürümde veya kraker sos olarak tadını çıkarın.
Yumurtalı sandviç ister misin? İki dilim ekmek arasında tadını çıkarmak için fazla pişmiş yumurtalarınızı yumurta salatasına dönüştürmenize gerek yok. Aşırı pişmiş yumurtalarla dolu bir tabağa bakıyorsanız umutsuzluğa kapılmayın. Bağımsız çekiciliklerini kaybetmiş olabilirler, ancak yumurtalı sandviç veya simitte yeni bir hayat buluyorlar ve lezzet ve doku partisinde dokularının daha az fark edildiği lezzetli bir topluluğun parçası haline geliyorlar.
Çıtır veya yumuşak ekmek, yeşillik katmanları, taze sebze dilimleri, bir protein kaynağı ve biraz sos veya sos; her öğe bir amaca hizmet eder. Aşırı pişmiş, dilimlenmiş veya doğranmış yumurtalarınızı eklediğinizde, sandviçin içine kusursuz bir şekilde karışırlar. Artık aşırı çiğneme gerektiren tuhaflıklar değil, ağırlık ve besin ekleyen protein dolu bir bileşen haline geliyorlar.
Haşlanmış yumurtalarınız fazla haşlanmış, grileşmeler başlamışsa yumurtalarınızı acılı yumurta yaparak değerlendirebilirsiniz.
Yumurtaları ikiye bölerek ve fazla pişmiş sarıları ayrı bir kaseye alarak başlayın. Daha sonra bu sarıları çatalla veya patates eziciyle ufalanan bir kıvama gelinceye kadar ezin. Şimdi dönüştürücü kısım geliyor: Krema kıvamı için mayonez, keskin bir tat için hardal ve gurme sofistike bir dokunuş için krema ekleyin. İçeriğine göre baharatlayın. Tuz ve karabiberle klasikleşebilir veya kırmızı biber, kırmızı biber ve hatta bir tutam turşu suyuyla yaratıcılığınızı ortaya koyabilirsiniz. Pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Son adım, boş yumurta aklarını yeni hazırlanmış yumurta sarısı karışımınızla yeniden doldurmaktır. Sıkma torbası bunun için harikalar yaratır, ancak basit bir kaşık da işe yarayacaktır. Bir tutam kırmızı biber veya küçük bir maydanoz sapı ile süsleyin.
Patates salatası hemen hemen herkesin zayıf noktası olan rahatlatıcı yiyeceklerden biridir. İster bir barbekünün yıldızı, ister bir aile yemeğinde mütevazı bir garnitür olsun, kremsi, keskin ve bazen de çıtır unsurları çoğu zaman damak zevkimizi memnun eder. Ancak kalabalığı memnun eden bu şeyin aynı zamanda aşırı pişmiş yumurtalar için de sığınak görevi görebileceğini biliyor muydunuz?
Mükemmel yumurta sarısı elde etmek amacıyla bir grup yumurtayı haşladınız, ancak bir şeyler ters gitti. Belki de yumurta sarısı çok sert pişmiş olsun, yumurtaları patates salatasında değerlendirebilirsiniz. Patates salatasında yumurtanın dokusu yumuşak, kabarık patatesleri, çıtır kerevizi ve hatta belki biraz çıtır turşu veya soğanı tamamlayacak. Aşırı pişmiş olmaları fark edilmeyecektir.
Patates salatanızı hazırlamak için fazla pişmiş yumurtalarınızı doğrayın ve bunları haşlanmış patates, seçtiğiniz sebzeler ve pürüzsüz bir sosla karıştırın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Dip soslar, aşırı pişmiş yumurtalar da dahil olmak üzere çeşitli mutfak kazalarında kurtarma görevi olarak kullanılabilir. Aşırı pişmiş yumurtalar genellikle çok kuru, ufalanır ve aklınızdaki nemli, tatlı dokudan uzak olur. Ancak fazla pişmiş yumurtalarınızı kremsi, baharatlı ve lezzetli malzemelerle birleştirdiğinizde, cips veya sebzelerle mükemmel uyum sağlayan lezzetli bir sos veya ezme yaratma konusunda biraz şansınız olabilir.
Aşırı pişmiş yumurtalarınızı zengin krem peynir, keskin hardal, biraz acı sos ve sarımsak tozu ve frenk soğanı gibi baharatlar gibi malzemelerle karıştırmayı deneyin. Sonuç, herhangi bir atıştırmalık masasının yıldızı olabilecek ağız sulandıran bir sostur.
Frittata ve kişlerin çok zarif bir yanı var değil mi? Bu yumurta bazlı yemekler uzun süredir dünya çapında brunch masalarını ve kaliteli yemek menülerini süsleyerek belli bir prestije sahip. Bu iki yemekte, yemek pişirme kurtarma görevlerini yerine getirme konusunda da mükemmeller, özellikle konu aşırı pişmiş yumurtalarda.
Diyelim ki hedefine tam olarak ulaşmayan bir grup haşlanmış yumurtanız var. Fazla pişmişler, biraz fazla kurular ve dokuları sönük. Bu yumurtaları doğrayın ve klasik kiş Lorraine gibi frittata veya kiş karışımına atın. Yumurta, krema, peynir ve belki sebze veya et karışımından oluşan zengin bir karışıma batırıldığında aşırı pişmiş yumurtalarınız dönüşebilir.
İster berrak bir et suyu, ister zengin, kadifemsi bir çorba olsun, çorbalar genellikle yiyecek biçiminde sıcak bir kucaklama hissi verebilir. Aşırı pişmiş yumurtalarınızı çorba için kullanmak, yalnızca onları kurtarmakla kalmayıp aynı zamanda yemeğinize ekstra bir lezzet katan basit ama becerikli bir çözümdür. Harika bir çorbanın cazibesi çoğu zaman tat ve doku karışımında yatar. Biraz taze otlar, bir parça ekşi krema veya bir avuç çıtır kruton, bir kase çorbayı iyiden tamamen lezzetliye yükseltebilir.
Fazla pişmiş yumurtalarınıza fazladan zaman harcamak istemiyor musunuz? Ya da belki de durumu kurtarmak için yaptığınız tüm çabalara rağmen aşırı pişmiş yumurtalar işe yaramıyor. Sosların, baharatların veya güveçlerin büyüsüne rağmen insanlara hizmet edemeyecek kadar kuru veya ufalanıyorlar.
İyi haber şu ki, herhangi bir evcil hayvan sahibinin de onaylayacağı gibi, dört ayaklı dostlarımız genellikle bu tür ürünleri severek tüketir. Aşırı pişmiş yumurta açmazıyla karşı karşıya kaldığınızda ve diğer tüm seçenekleri tükettiğinizde, kurtuluşa giden hala bir yol vardır. Evcil hayvan maması olarak veya köpeğiniz veya kediniz için lezzetli bir ikram olarak kullanın. Bu, yemek pişirmede attığınız yanlış adımların yalnızca israfı önlemesini sağlamakla kalmayıp aynı zamanda onay sallama veya mırıltı da getirmesini sağlayan son çare bir önlemdir.
Şunlara da göz atın;