Bir tarif için çikolatayı eritmek zorunda kaldıysanız, kalanları ne yapacağınız sorusuyla karşı karşıya kalmış olabilirsiniz; sonuçta kim mükemmel derecede iyi çikolatayı atmak ister ki? Şanslıyız ki, erimiş çikolatadan arta kalanları saklamanın kolay bir yolu var.
Yapacağınız şey şu: Ne kadar erimiş çikolata kaldığını öğrendiğinizde, bunu bir tabağa veya yağlı kağıt kaplı bir fırın tepsisine dökün. Erimiş çikolatanın kapta donmaması için bunu hemen yapmanız önemlidir. Ek olarak, yayılmasına izin vermeniz de önemlidir; bu nedenle, çok kalınlaşmak yerine ince bir çikolata olacaktır. Son olarak yapmanız gereken tek şey, bir süre buzdolabına koymak. Tamamen sertleştikten sonra çikolatayı kilitli poşetlere ya da buzdolabı poşetine aktarabilirsiniz.
Arta kalan eritilmiş çikolatayı sakladığınıza ve saklamak üzere sertleştirdiğinize göre geriye bir soru kalıyor: Onunla ne yapacaksınız? Artık sertleşmiş çikolata, ev yapımı çikolata parçacıkları gibi küçük parçalara doğramak için mükemmeldir. Bunu akılda tutarak, kalan çikolatayı hiçbirinin boşa gitmemesi için değerlendirmenin sayısız yolu vardır.
Örneğin, son derece yumuşak brownielerde çikolata parçacıkları yerine doğranmış çikolata parçalarını kullanabilirsiniz. Veya bunları sıfırdan kolay çikolata parçacıklı kurabiyeler için kullanmaya ne dersiniz? Ayrıca, muzlu ekmek veya çikolata parçacıklı kekler gibi bazı çikolata parçalarının eklenmesini gerektirebilecek çok sayıda hamur işi vardır. Çikolatalı, çıtır bir üst malzeme için dondurmanın üzerine bile ekleyebilirsiniz. Son olarak, eğer çikolata parçacıklarını tek başına atıştırmayı seven biriyseniz, o zaman bu kalan çikolatanın tümü, çikolata atıştırmalık ihtiyaçlarınızı karşılamaya gidebilir.
Şunlara da göz atın;