Armut Nasıl Saklanır?

Armut, yaz ve sonbaharın gözde meyvelerinden biridir. Armut tek başına veya tatlılar ve salatalar dahil olmak üzere çeşitli yemeklerde tüketilebilen tatlı ve çok yönlü bir meyvedir. Sizler için kısa ve uzun vadede armut nasıl saklanır anlattık. İşte, armut saklama yöntemleri:
Armut Nasıl Saklanır?
26 Temmuz 2022, 14:58

Armut, yaz ve sonbaharın gözde meyvelerinden biridir. Armut tek başına veya tatlılar ve salatalar dahil olmak üzere çeşitli yemeklerde tüketilebilen tatlı ve çok yönlü bir meyvedir. Pek çok insanın onları favori olarak görmesi şaşırtıcı değil. Armutların tadını mevsiminin çok ötesinde çıkarmak istiyorsanız veya kendinizi şu anda yiyebileceğinizden daha fazla armutla buluyorsanız, onları uygun şekilde saklamak, yemeye hazır olduğunuzda taze ve lezzetli olduklarından emin olmanıza yardımcı olabilir. Sizler için kısa ve uzun vadede armut nasıl saklanır anlattık. İşte, armut saklama yöntemleri:


Kısa Zamanda Tüketmek İçin Armut Nasıl Saklanır?

  1. Armutlarınızı olgunluk açısından inceleyin. Diğer meyvelerin çoğundan farklı olarak armutlar ağaçtan olgunlaşınca değil, olgunlaştığında koparılır. Toplandıktan sonra içten dışa doğru yavaş yavaş olgunlaşmaya başlarlar. Armutlarınızın olgunluğunu, sapın yanına hafifçe bastırarak kendiniz kontrol edebilirsiniz. Armutlarınızın rengi tek başına ne kadar olgun veya olgunlaşmamış olduklarının iyi bir göstergesi değildir.
  2. Olgunlaşmamış armutları oda sıcaklığında saklayın. Oda sıcaklığında saklama armutlarınızın olgunlaşma sürecine devam etmesini sağlayacaktır. Bütün olarak saklanmalı ve kesilmemelidir. Oda sıcaklığı 21 °C ‘dir. Armutlarınızın olgun ve yemeye hazır olup olmadıklarını görmek için presleme tekniğini kullanarak günlük olarak kontrol etmeniz gerekir. Çoğu armut satın alındıktan sonra 3 ila 4 gün arasında olgunlaşır.
  3. Taze tutmak için olgun armutları soğutun. Olgun armutlar mutfak tezgahında veya kilerde çok uzun süre dayanmaz. Bütün olarak buzdolabına koymak, raf ömrünü 5 ila 12 gün arasında uzatabilir.
  4. Kötü, çürük veya şımarık armut yemeyin. Esmerleşme, morarma ve lekelenme, armutlarınızın artık arzu edilmediğinin veya yemenin güvenli olmadığının işaretleridir. Kötü bir armudun dışarıdan sağlıklı görünmesi mümkündür, bu nedenle onu yemeniz gerekip gerekmediğini anlamak için kesmeniz gerekir.
  5. Bir armut çürük değilse, ancak biraz olgunlaşmışsa, smoothie'ler, reçeller ve soslar da dahil olmak üzere çeşitli tariflerde kullanılabilir.
  6. Olgunlaşmamış armutlarınızı kahverengi bir torbaya koyarak olgunlaşma sürecini hızlandırın. Armutlarınızın tadını bir an önce çıkarmak istiyorsanız, olgunlaşma sürecini hızlandırmak mümkün. Armut gibi meyveler, olgunlaşma sürecinde etilen olarak bilinen doğal bir hormon üretir. Armutlarınızı kahverengi bir kese kağıdına koymak, hormonu hapsederek daha hızlı olgunlaşmalarını sağlar.
  7. Armutlarınızı muz, elma ve avokado gibi diğer etilen üreten meyvelerle birlikte bir meyve kasesine koymak da olgunlaşma sürecini hızlandıracaktır.

Uzun Süreli Armut Nasıl Saklanır?

  1. Daha kolay saklama için armutları dondurmadan önce kesin. Dondurulmuş armutlar, mevsiminde olmasa bile yıl boyunca tatlı lezzetlerinin tadını çıkarmanızı sağlayacaktır. Armutları nasıl keseceğiniz tamamen size kalmış; onları ikiye, dörde veya dilimlere ayırın.
  2. Armutları kesmeden önce, en iyi sonucu almak için kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Bu adımları sadece bir bıçakla tamamlama konusunda rahat değilseniz, bu adımı kolaylaştırmak için çeşitli meyve soyma ve kesme aletleri mevcuttur.
  3. Armutları kararmasını önlemek için basit bir su hazırlayın. 1 litre suya ½ yemek kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Karışımı oluşturduktan sonra armutları ekleyin ve 3 ila 5 dakika suda bekletin.
  4. Önceden işlenmiş armutları bir fırın tepsisine veya tepsiye ve dondurucuya yerleştirin. Hepsini düz olacak şekilde tek bir tabaka halinde yayın, ardından fırın tepsisine veya tepsiye dondurucuya aktarın. Armutların 3 ila 5 saat donmasına izin verin. Doğru şekilde paketlenmeden çok uzun süre bırakılması, armutlarınızın tadını ve dokusunu etkileyebilecek dondurucu yanmasına neden olabilir.
  5. Armutları uzun süreli saklama poşetine veya kabına koymadan önce dondurmak, parçaların birbirine yapışmak yerine ayrı ayrı donmasını sağlayacaktır.
  6. Armutları dondurucuya uygun torbalarda veya kaplarda paketleyin ve kapatın. Yeniden kapatılabilen plastik poşetler, kapaklı plastik kaplar ve hatta kavanozlar kullanabilirsiniz. Torbayı veya kabı armutlarla doldurun, çok sıkı paketlenmemeleri için yeterli boşluk bırakın. Armutları paketledikten sonra poşeti veya kabı kapatın.
  7. Armutları saklamak için bir torba kullanıyorsanız, esmerleşmeyi ve dondurucu yanmasını sınırlamak için mümkün olduğunca fazla havayı dışarı itin.
  8. Torbayı veya kabı meyvenin tarihi ve adıyla etiketleyin, böylece ne olduğunu ve dondurucuda ne kadar süredir olduğunu hızlı bir şekilde tanımlayabilirsiniz.
  9. Armutları dondurucuya koyun. Meyveleri eşit şekilde dondurmak için torbaları veya kapları düz bir şekilde yerleştirin. Dondurucu sıcaklığı -18 °C veya altında olmalıdır.
  10. Düzgün donmuş armutlar 10-12 ay sürebilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Mango nasıl saklanır?
  2. Şeftali nasıl saklanır?
  3. Karpuz nasıl saklanır?
  4. kuşkonmaz nasıl saklanır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo