İnsider'ın haberine göre, Gen Cohen isimli bir kadın bol miktarda protein tüketerek yaklaşık 50 kilo verdi ve 7 yıldır mevcut kilosunu koruyor. Gen Cohen, yedi yıl önce bir yılda 50 kilo verdiğinde , sürdürülebilir kalori açığını korumasına ve yeterli protein tüketmesine yardımcı olmak için temel tariflere ve yemek hazırlığına güveniyordu. Cohen, yaşam tarzını değiştirmeden önce her türlü moda diyeti denediğini ancak sonrasında kaybettiği kiloları her zaman geri aldığını söyledi. Daha dengeli bir yaklaşım benimseyerek ve herhangi bir yiyecek grubunu kesmeyerek ya da kalorisini çok düşük düşürmeyerek 50 kilo vermeyi ve bu kiloyu korumayı başardı.
Malzemeler;
Yapılışı: Bir kabın içinde yoğurt, yumurta, vanilya ve hindistan cevizi şekerini karıştırın. Başka bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve karbonatı eleyerek karıştırın. Islak malzemeleri kuru olanlara ekleyin ve pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpın. Tavayı kısık ateşte ısıtın. Fırça ile üzerine biraz yağ sürün ve hazırladığınız krepten bir kepçe koyarak altın kahverengine dönünceye kadar pişirin. Ardından krepleri ters çevirin ve 3 dakika pişirin. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Besin değeri: 279 kalori, 12 gr protein, 41 gr karbonhidrat, 7 gr yağ
Malzemeler;
Yapılışı: Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin. Bir bardağa dökerek bekletmeden tüketin.
Besin değeri: 441 kalori, 40 gram protein, 30 gram karbonhidrat, 21 gram yağ
Malzemeler;
Yapılışı: Tüm malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın. Karışımı 12 parçaya bölün ve top haline getirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığınız kurabiyeleri dizin ve hafifçe üzerine bastırarak yassı bir hal almasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 12-14 dakika pişirin.
Besin değeri: 186 kalori, 8 gram protein, 16 gram karbonhidrat, 12 gram yağ
Malzemeler;
Yapılışı: Bir kapta hindistan cevizi şekeri, pirinç sirkesi, tamari, balık sosu, iki yemek kaşığı zeytinyağı, sarımsak tozu, öğütülmüş kırmızı biber, tuz ve karabiberi karıştırın. Başka bir kapta ananas, kırmızı soğan ve kişnişi karıştırın. Bu karışımı tavuğun üzerine dökmek için kenarda bekletin. Rendelenmiş ananası, ilk hazırladığınız sosa ekleyin. Tavuğu ilk marine sosuna alarak 15 dakika bekletin. Ardından tavayı yüksek ateşte ısıtın ve zeytinyağı ilave edin. Tavuğu bu tavada tamamen kızarana kadar pişirin. Hazırladığınız tavuğu, pilavın üzerine alın. Ananaslı sosu üzerinde gezdirerek servis edin.
Besin değeri: 458 kalori, 42 gram protein, 38 gram karbonhidrat, 15 gram yağ
Malzemeler;
Yapılışı: İlk olarak somonu zeytinyağı ile ovalayın. Bir kapta sarımsak ve balı karıştırarak somonun üzerine yayın. Tuz ve karabiber serpiştirin. Somonu, derisi aşağı gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine doğranmış antep fıstığı ekleyin ve tepsinin kenarlarına yeşil fasulye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin. Limon dilimleri ile birlikte servis edin.
Besin değeri: 426 kalori, 46 gram protein, 14 gram karbonhidrat, 21 gram yağ
Malzemeler;
Yapılışı: Çikolatayı mikrodalgada veya benmari usulü eritin. Hafifçe soğumaya başladığında üzerine Yunan yoğurdu ve kakao tozunu ekleyerek blenderdan geçirin. Hazırladığınız karışımı servis bardaklarını bölün. En az 2 saat buzdolabında bekletin ve servis edin.
Besin değeri: 354 kalori, 14 gram protein, 29 gram karbonhidrat, 21 gram yağ
Şunlara da göz atın;