Çikolatanın ham maddesi sayılan kakaonun ana vatanı Güney Amerika'dır. Dünyada en çok Afrika, Güney Amerika ve Hint Adaları'nda yetiştirilen kakaonun tohumları çikolatanın özünü oluşturur. İlk zamanlar sadece içecek olarak tüketilen bu besin; günümüzde içecek, tatlı ve sos yapımında kullanılır. Aynı zamanda sade bir şekilde de tüketilebilir. Sütlü, dolgulu, beyaz ve bitter çikolata olmak üzere 4 çeşidi vardır. Çikolatanın içerisinde süt yağı fazla kullanıldığında beyaz, kakao ve kakao yağı fazla kullanıldığında ise bitter çikolata elde edilir. Lezzetini arttırmak için fındık, fıstık, ceviz gibi kuru yemişlerle birlikte sunulur.
Fransız bir pastaneci tarafından kekin fırından erken çıkarılmasıyla keşfedilen sufle, dünyada en çok tüketilen tatlılardan biridir. Yaklaşık 45 dakika da hazırlanan bu tatlı ile sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.
Küçük kalıplar halinde hazırlanan cupcake, kek ve kremanın birleştirilmiş halidir. Tarifte genellikle çikolata, sos ve meyve dilimleri kullanılır. Orta boyutlu bir adet cupcake yaklaşık 180 kaloridir.
Erimiş çikolata, kakao ve un ile hazırlanan çikolatalı kek, ortalama 40 dakika da hazırlanır. Porsiyonu yaklaşık 350 kaloridir. Özel gün ve kutlamalarda çay ile birlikte servis edebilirsiniz.
20-25 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanan çikolatalı topları ceviz ve fındık ile zenginleştirebilirsiniz. Çikolata toplarını, kalabalık sofralarda ve kutlamalarda ikramlık olarak sunabilirsiniz.
New York ile özdeşleşen cheesecake çikolata ve meyve sosları ile birlikte hazırlanır. Çikolatalı cheesecake yapımında labne veya mascarpone peyniri kullanabilirsiniz. Toplam hazırlanma süresi yaklaşık 1 saattir.
İtalyan mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan pizzayı çikolata ile hazırlamaya ne dersiniz? Antep fıstığı ve damla çikolatanın muhteşem uyumunu denemek için, tarifimizden yararlanabilirsiniz.
Nefis Aromasıyla Çikolata Kaplı Meyveli Isırıklar;
Bitter çikolata ve krem peynir ile hazırlanan meyveli ısırıkları, kahve ile birlikte servis edebilirsiniz. Ortalama 35 dakika da hazırlanan bu tatlıyı; çilek, ahududu, böğürtlen ve karamel ile tatlandırabilirsiniz.
Amerikan mutfağından dünyaya yayılan donut, kahvaltı ve kahve saatlerinde sık sık tüketilir. İçerisinde eritilmiş çikolata ve renkli şekerlemeler kullanılan çikolatalı donutları kızartarak hazırlayabilirsiniz.
İtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan çikolatalı tiramusunun ana malzemeleri; kahve, mascarpone peyniri ve sütlü çikolatadır. Tabanında kek, üst kısmında ise krema kullanabilirsiniz.
Kalabalık sofraların, törenlerin ve kutlamaların vazgeçilmezi haline gelen un helvasını çikolata ile tatlandırabilirsiniz. Türk mutfağının gözde lezzetlerinden biri olan un helvasını yaklaşık 45 dakika da hazırlayabilirsiniz.
Krema, şeker ve yumurta ile hazırlanan parfe, Fransız mutfağına özgü bir lezzettir. Hem sıcak, hem de soğuk olarak servis edilen çikolatalı parfeyi yaklaşık 20 dakika da hazırlayabilirsiniz.
Diğer çikolatalı tatlı tariflerine de göz atın.