Mayıs ayı, ilkbaharın sona erdiği ve yaz aylarının yavaş yavaş başladığı geçiş aylarından biridir. Bu yüzden Mayıs ayında çilek, kayısı, erik, kuşkonmaz, bezelye, taze fasulye, enginar ve mısır gibi meyveler pazar ve market tezgahlarında daha fazla karşımıza çıkıyor. Hem sebze, hem meyve, hem de etli yemeklerin sık sık sofralarımıza konuk olduğu Mayıs ayını geride bıraktık. Mayıs ayı boyunca okurlarımızın en çok beğendiği tarifleri ise yazımızda derledik. Hala denemediyseniz, sizi böyle alalım.
Not: Tariflere ulaşmak için başlıklarına tıklayabilirsiniz.
Mayıs ayının en sevilen tarifi, taze toplanan kokulu güller ile hazırlanan gül reçeli oldu. Kahvaltı sofralarını güzelleştiren gül reçeli tarifini, yalnızca 4 malzeme ile hazırlayabilirsiniz.
Mayıs ayında enginarın tezgahlardaki yerini almasıyla birlikte, enginarlı pilav tarifi de büyük bir ilgiyle karşılandı. Pirinç, soğan ve enginar kalbi ile hazırlanan bu pilavı, ana yemeklerin yanında sunabilirsiniz.
Mayıs ayında havaların ısınmasıyla birlikte piknik ve mangal etkinlikleri artmaya başladı. Hal böyle olunca, dereotlu poğaça da piknik yemeklerindeki yerini aldı.
Tahin, pudra şekeri, ceviz ve un ile hazırlanan bu kurabiye hem hafifliği, hem de pratikliği ile çok seviliyor. Hala denemeyen kaldıysa, tahinli kurabiyeyi 40 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabileceğinizi hatırlatalım.
Taze fasulye namı diğer Ayşe kadın fasulyesi, Mayıs ayı boyunca sofraları renklendirdi. Porsiyonu yalnızca 70 kalori olan taze fasulyeyi, kıyma veya et ile zenginleştirebilirsiniz.
Ege mutfağında çok sevilen deniz börülcesi, hem hafif, hem de düşük kalorili yemeklerden biridir. Yalnızca 6 malzemeden oluşan deniz börülcesini, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.
Arpa şehriyenin mısır, dereotu, turşu ve limon ile zenginleştirilmesiyle hazırlanan bu salata, çay saatlerinin vazgeçilmezidir. İsteğe göre sevdiğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.
Garnitürlü etin yufka ile sarılması ve beşamel sos ile buluşturulmasıyla hazırlanan sultan kebabı, Mayıs ayında kalabalık sofraları ziyafete dönüştürdü. Videolu anlatımıyla sultan kebabını kolayca hazırlayabilirsiniz.
Mevsimin en lezzetli karpuzları, bu kez serinletici bir içeceğe dönüştürüldü. Yalnızca 4 malzemeden oluşan karpuz suyunu kavanoz kavanoz hazırlayarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Restoranların menüsünde sunulan kekiklim, tavuk göğsünün kremalı sosla marine edilmesiyle hazırlanır. Tavuk göğsü, makarna ve salata ile akşam yemekleri için mükemmel bir menü oluşturabilirsiniz.
Okurlarımız tarafından Mayıs ayı boyunca en çok okunan haberler;