2023 Haziran ayı bayram nedeniyle dolu dolu bir ay olarak geçti. Meyve ve sebze bakımından zengin olan Haziran ayını geride bıraktık. Bu ayda mevsim güzeli karpuz, bamya, enginar, bezelye ve taze fasulyeyi sofralarımızdan hiç eksik etmedik. Araya giren bayram döneminde ise bol bol kırmızı et tükettik. İşte, Haziran ayında okurlarımız tarafından en beğenilen 10 tarif:
Çileklerin tezgahlarda yerini aldığı Haziran ayında, hem tatlı, hem de kahvaltılarda bu meyveye bol bol yer verdik. Arta kalan çilekleri ise reçel yapımında kullandık. Çilek, şeker ve limon suyu karışımından oluşan çilek reçelini hala denemediyseniz, sizi böyle alalım.
İtalyan mutfağıyla özdeşleşen arancini, pirinç, mozzarella ve parmesan peyniri karışımdan oluşur. Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve kızartma usulüyle pişirilir. Haziran'ın gözdesi arancini toplarını ana yemeklerin yanında ikramlık olarak sunabilirsiniz.
Kırmızı biber, sarımsak, salça ve pul biber ile hazırlanan muhammara, aslında bir meze çeşididir. Yaklaşık 20 dakikada hazırlanan muhammarayı hem et yemekleriyle, hem de kahvaltılarda sunabilirsiniz.
Yaz sıcaklarında ağır yemeklerden kaçınanların tercihi ise fırında sebze yemeği oldu. Kabak, patlıcan, domates ve patates ile hazırlanan fırında karışık sebzeyi, 20 dakika pişirme sürecinin ardından servis edebilirsiniz.
Patates, taze soğan, nane ve zeytinyağı ile hazırlanan patates salatası ise, öğle yemeklerinin kurtarıcısı oldu. Yaz aylarında klasik yemekler yerine hafif salatalara yönelmek isteyenler, patates salatası tarifinin videolu anlatımını izleyebilir.
İşe veya gezmeye giderken acıkanlar, domates, salam, hindi füme, hellim peyniri ve marul ile hazırlanan soğuk sandviç tarifimize bayıldı. Özellikle açık havada bir şeyler atıştırmak istiyorsanız, soğuk sandviç tarifini mutlaka defterinize kaydedin.
Porsiyonu yaklaşık 95 kalori olan kumpir, büyük boy patateslerin ortadan ikiye kesilip fırınlanmasıyla hazırlanır. Tereyağında eritilen patateslerin iç kısmına ise salam, sosis, zeytin, mısır, bezelye gibi garnitürler ekleyebilirsiniz.
Süt, krema, vanilya ve kakao ile hazırlanan kakaolu dondurma, sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorileri arasında. Hazırladığınız dondurmayı buzlukta en az 3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Haziran'ın vazgeçilmezi karpuzu, lor peyniri, nane ve tam tahıllı ekmek ile bir araya getirerek nefis bir salata hazırlayabilirsiniz. Karpuz salatasını hem öğle, hem de akşam saatlerinde beslenme planınıza dahil edebilirsiniz.
Yaz aylarında sıcaklardan bunalıp ferahlamak isteyenler, limon, nane, su ve buz ile hazırlanan cool lime tarifini çoktan listelerine ekledi bile. Yalnızca 15 dakikada hazırlanan cool lime, yaklaşık 50 kaloridir.
Bonus: Haziran ayında bayramın gözdesi her zamanki gibi dana kavurma oldu. Yoksa, siz hala denemediniz mi?
Şunlara da göz atın;