Üzüm Şerbeti

Üzüm Şerbeti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Üzüm Şerbeti için

Malzemeler

  • 500 gr üzüm
  • 2 litre su
  • 200 gr toz şeker
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 defneyaprağı
  • 2 cl mavi renklendirici (isteğe bağlı)
Üzüm Şerbeti

Nasıl Yapılır

Üzümleri toz şekerle birlikte ezin. Su hariç kalan malzemeyi geniş bir kaba üzümlerle birlikte aktarın. 8 saat kadar bekletin. Suyu ekleyin ve kaynatın. Soğutup süzün ve servis yapın.


Şerbet kültürü
Şekerin bal, gül, çeşitli baharat ve taze meyvelerle kaynatılıp su ile sulandırılmış şekline şerbet denir. Şerbet kelimesi Arapça’da içmek anlamına gelen “Şariba” kelimesinden gelir. Doğu ülkelerinde yüzlerce yıldır içilen şerbet modern içeceklerin keşfiyle unutula gelmiştir. Ancak doğal beslenmeye dönüşle birlikte tekrar hatırlanan şerbetler, doğum kutlamaları, söz, nişan davetleri, sünnet gibi zamanlarda da ikram edilir. Şerbet kültürü çok geniş bir coğrafyada devam ettiği için yüzlerce çeşidi vardır. Şerbet yapımında bal, gül yaprakları, meyveler, baharatlar, kuruyemişler ve bunların karışımları yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo