Çıtır Yufkada Beşamel Soslu Tavuk
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dışı çıtır çıtır yufka, içinde sotelenmis sebzelerle buluşan beşamel soslu tavuk etleri... Hem lezzet hem görsel olarak bir şölen.

Okurlarımızdan gelen tavuk ciğer pate ve kremalı sebzeli tavuk tarifine mutlaka göz atın. 

Çıtır Yufkada Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Çıtır Yufkada Beşamel Soslu Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavuk/hindi etleri haşlanır ve tantuni eti şekilde doğranır.
  2. Kuru soğan sıvıyağda kavrulur. Küp doğranmış kapya biberler eklenir, sotelenir. Haşlanan bezelyeler ilave edilir. Hafif tuzlanır.
  3. Başka bir tavada beşamel sos hazırlanır. Beşamel için un ile tereyağı kavrulur. Süt yavaş yavaş ilave edilir. Tuz ve karabiber eklenir.
  4. Beşamel sos ile hindi/tavuk etleri birleştirilir.
  5. Sotelenen sebzeler karışıma eklenir.
  6. Bir yufka tezgaha serilir. Tereyağı ve zeytinyağı karışımı ile yarısı yağlanır.
  7. Yufka ikiye katlanır ve tekrar yağlanır. ( Özellikle kenar kısımları sarıldığında iyice yapışması için iyi yağlanmalıdır.)
  8. Etli karışım yufkanın katlanan kenarına boylu boyunca koyulur ve yufka rulo sarılır.
  9. Sarılan yufka iki parmak kalınlığında kesilir ve tepsiye dikey olarak dizilir ( içi görünen taraf yukarı bakmalı)
  10. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Tavuk Yemekleri Sizden Lezzetler Sos Tarifleri Sizden Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Aji de gallina
Pollo alla diavola
Arroz con pollo
Chicken Kiev
Chicken Waffle
Szechuan Tavuğu