Analı Kızlı
Türk mutfağında çok sevilen yaprak sarmayı hiç böyle denemiş miydiniz? Kayseri mutfağına özgü bir lezzet olan akciğerli yaprak sarma, özellikle İç Anadolu'da sık sık tüketilir. Klasik yaprak sarmadan farklı olarak, içerisine akciğer ve dana kıyma kullanılır. Ortalama 1 saat içerisinde sofralardaki yerini alır. Malzemeler hazırsa, Kayseri usulü akciğerli yaprak sarma nasıl yapılır birlikte görelim.
Gün sohbetlerinin vazgeçilmezi haline gelen zeytinyağlı yaprak sarma tarifine de göz atmayı unutmayın. Farklı kültürlerin yemeklerini mutfağınıza taşımak için, yöresel yemekler sayfamızdan yararlanabilirsiniz.
1 Porsiyon Akciğerli Yaprak Sarma Kaç Kalori?
Teşekkür ederiz.