Davut Çelebi

Davut Çelebi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Davut Çelebi için

Malzemeler

  • 60 gr ince bulgur
  • 60 gr yarma buğday
  • 60 gr irmik
  • 1 iri soğan
  • Tuz
  • Kişniş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Davut Çelebi

Nasıl Yapılır

Önceden ıslatılıp dinlendirilmiş bulgur, yarma buğday, irmik, tuz ve kişnişi karıştırıp yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp çay kaşığı ucu şekli verin. Hamurları geniş bir tencerede bol suda haşlayıp süzün. Soğanları ufak küp halinde doğrayın. Salçayı ekleyip koyu bir sos yapın. Sosu süzülmüş parçacıkların üzerine dökün ve harmanlayın. İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo